Saturday, January 15, 2011

Μαζί τα φάγαμε

Bite the bullet

The Economist | 13/01/2011

THE euro zone’s strategy for tackling its sovereign-debt crisis is failing. A makeshift scheme was put in place in May to help countries that cannot otherwise borrow at tolerable interest rates. That lowered but did not remove the risk that a country may default for want of short-term funds. But the bond market’s nerves have been shredded again by the likelihood that from 2013, when a permanent bail-out mechanism is due to be in place, it will be easier to restructure an insolvent country’s debts. More worrying still for private investors, this seems set to give official creditors preference over others.

Προκήρυξη νέων προγραμμάτων για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

Την προκήρυξη τριών νέων προγραμμάτων για τη «διαρθρωτική προσαρμογή» μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 άτομα ανακοίνωσε η Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 80.000.000 ευρώ, αφορούν δράσεις για την ενίσχυση επιχειρήσεων μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής «Κλαδικών Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής Επιχειρήσεων σε επίπεδο Νομού» με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ανταπόκριση των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση.

Μετατάξεις στο δημόσιο

Friday, January 14, 2011

Ημερολόγιο με φωτογραφίες... αιδοίων

Θύελλα αντιδράσεων έχει πυροδοτήσει στην Ιταλία ένα διαφημιστικό ημερολόγιο με φωτογραφίες... γυναικείων αιδοίων, το οποίο φέρει την υπογραφή του ιταλού φωτογράφου Ολιβιέρο Τοσκάνι, του λεγόμενου βασιλιά της πρόκλησης. Οι φεμινίστριες έχουν αρχίσει ήδη εκστρατεία για να εμποδίσουν την κυκλοφορία του.

Για κάθε μήνα υπάρχει η φωτογραφία ενός διαφορετικού γυναικείου αιδοίου, με την εναλλαγή ξανθών, μελαχρινών ή κόκκινων γυναικείων γεννητικών οργάνων σε γκρο πλαν.

"Θα ήθελα να αφαιρέσω το γκλάμουρ από τις παραδοσιακές φωτογραφίες μόδας, όπου οι γυναίκες περπατούν χαζεύοντας με τακούνια στιλέτο, προβάλλοντας τα πολύ έντονα κόκκινα χείλη τους (...) και όπου φαίνονται τα πάντα εκτός από το τρίγωνο του γυναικείου αιδοίου, που είναι η πραγματική πηγή της γοητείας", εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο φωτογράφος.

Ο πολιτικός εξτρεμισμός σε μία διχασμένη κοινωνία


Θάνος Δημάδης | skai.gr

Το πρωτοφανές μακελειό του περασμένο Σαββάτου στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών δε αναβίωσε στους Αμερικανούς πολίτες μόνο τον εφιάλτη του φόβου, του τρόμου και της ανασφάλειας, ούτε απλά επανέφερε μετ' επιτάσεως το ερώτημα για την αξία της ανθρώπινης ζωής σε μία κοινωνία που όσο καλά οχυρωμένα έχει τα εξωτερικά της σύνορα άλλο τόσο απροστάτευτη παραμένει στο εσωτερικό της. Ο δραματικός χαρακτήρας του συμβάντος έρχεται να επισημάνει την ανάγκη να οριοθετηθεί εκ νέου το πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγεται η κομματική αντιπαράθεση στη χώρα αυτή. Να καθορίσει και πάλι τα όρια ανάμεσα στην πολιτική και τη μισαλλοδοξία, την επιχειρηματολογία και τον διχασμό, τη διαφωνία και τον εκφοβισμό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα όρια μέχρι σήμερα είχα εξαλειφθεί, είχαν πάψει να είναι ορατά και μαζί με αυτά είχε χαθεί και το μέτρο που διαχωρίζει την πολιτική αρένα από ένα πολεμικό πεδίο μάχης.

Στα 162 δισ. ευρώ (χωρίς τόκους) το καταγεγραμμένο χρέος των Γερμανών

Κυριάκος Αργυρόπουλος | skai.gr

Ξεκάθαρος και σαφής για το ύψος των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας είναι ο Μανώλης Γλέζος αντιστασιακός και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. Ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξή που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.gr υποστηρίζει ότι οι μετρήσιμες, καταγεγραμμένες αποζημιώσεις και σύμφωνα με τις αποφάσεις που επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων, η Γερμανία οφείλει στη χώρα μας, 162 δισεκατομμύρια ευρώ, επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και τα αναγκαστικά δάνεια που σύναψε με την Ελλάδα. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι αποζημιώσεις που οφείλει στους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής.

Ο Μανώλης Γλέζος χαρακτηρίζει σοβαρή την ενέργεια του Πρωθυπουργού για το αίτημα παρέμβασης στη δίκη στο δικαστήριο της Χάγης και προτείνει για να αποκτήσει πολιτικό βάρος η εκδίκαση της υπόθεσης, να παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο υπουργός Εξωτερικών και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα καλεί τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας να βοηθήσουν τους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας σε ολόκληρη τη χώρα να προχωρήσουν σε αγωγές και να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Σαν Hot spot θα μπορει να λειτουργεί το iPhone στην εκδοση 4.3

Τη δυνατότητα στο χρήστες του iPhone να δημιουργήσουν ασύρματο δίκτυο (hot spot), στο οποίο θα μπορούν να συνδεθούν μέχρι πέντε συσκευές, θα δίνει η επόμενη έκδοση λογισμικού iOS 4.3.

Έτσι, μόνο με μία σύνδεση 3G στο τηλέφωνο, ο χρήστης θα μπορεί να συνδέσει και τις άλλες συσκευές, όπως το laptop, iPad κ.λπ. και δεν θα χρειάζεται να έχει διαφορετικά συμβόλαια για τις φορητές συσκευές.

Επιπλέον, εάν κάποιος έχει iPhone και έχει σκοπό να πάρει για παράδειγμα iPad, δεν χρειάζεται να αγοράσει την ακριβή έκδοση με 3G, αλλά την απλή αφού θα μπορεί να παίρνει ασύρματο δίκτυο από το iPhone.

Σύμφωνα με την Apple, η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας θα εξαρτάται και από την εταιρεία – πάροχο του internet.

H υπηρεσία θα είναι διαθέσημη μόνο για τις συσκευές iPhone 3G και 4.

Πηγή tanea.gr

Τεράστια μαύρη τρύπα ανακαλύφθηκε σε γειτονικό γαλαξία-νάνο

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν μια πελώρια μαύρη τρύπα, που έχει μάζα περίπου ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τον ήλιο μας, η οποία βρίσκεται στο κέντρο ενός σχετικά κοντινού γαλαξία-νάνου.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια τεράστια μαύρη τρύπα στο επίκεντρο ενός πολύ νέου σε ηλικία και μέγεθος γαλαξία, πράγμα που ενισχύει την άποψη ότι στο επιστημονικό ερώτημα "οι μαύρες τρύπες ή οι γαλαξίες δημιουργήθηκαν πρώτα;", η απάντηση μάλλον θα πρέπει να γέρνει υπέρ των μαύρων τρυπών, καθώς, όπως φαίνεται, είναι δυνατό να υπάρξει μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ένα πολύ μεγάλος γαλαξίας.

Συνάντηση εφοπλιστών με τον Γ. Παπανδρέου

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών - συνάντηση, που όπως είπε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ καλό και θετικό κλίμα.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας η ναυτιλία είναι ο βασικότερος οικονομικός μοχλός ανάπτυξης της πατρίδας μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Ένωση έθεσε τις απόψεις της και τα αιτήματά της και ο πρωθυπουργός με πολύ καλό τρόπο και πολύ ανοιχτό μυαλό άκουσε τις απόψεις τους», είπε ο κ. Διαμαντίδης, προσθέτοντας ότι «συμφωνήσαμε σε πολλά πράγματα και κυρίως στο σημαντικότερο, που είναι η συνεχής συνεργασία και επαφή του πρωθυπουργού - μέσω του υπουργείου- με την Ένωση για την υλοποίηση των στόχων που θέσαμε» .

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό αίτημα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ήταν η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, θέμα το οποίο έχουν θέσει ως αίτημα και Ισραηλινοί αξιωματούχοι με σκοπό ναυτικά στελέχη τους να εκπαιδεύονται στην Ελλάδα.
Επίσης, οι εφοπλιστές έθεσαν το θέμα του Λιμενικού Σώματος και στην αρμοδιότητα ποιου υπουργείου πρέπει τελικά να υπάγεται το Σώμα αυτό, ενώ ένα ακόμα αίτημά τους ήταν τα εφοπλιστικά κεφάλαια που εισάγονται και επενδύονται σε επενδύσεις ξηράς στην Ελλάδα να αντιμετωπίζονται όπως και οι ξένες επενδύσεις.

Τέλος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο, με το οποίο ο Πειραιάς θα μετατραπεί στο πρώτο ναυτιλιακό κέντρο της Μεσογείου.

Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με την αναβάθμιση του ρόλου των Πρότυπων – Πειραματικών Σχολείων

Τα πειραματικά δημόσια σχολεία έχουν μακρά ιστορία στην Ελλάδα, η οποία αρχίζει στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους συνέβαλλαν στην ανάπτυξη και εφαρμογή εκπαιδευτικών καινοτομιών και λειτούργησαν ως πρότυπα για τη βέλτιστη εφαρμογή των εκάστοτε νέων παιδαγωγικών και διδακτικών μεθόδων. Παράλληλα προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες ως κέντρα πρακτικής άσκησης εκπαιδευτικών.

Οδηγός εφαρμογής του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Μέχρι 15.000 ευρώ μπορούν να λάβουν, ως άτοκο / χαμηλότοκο δάνειο ή επιδότηση, οι ιδιοκτήτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ Οίκον" για να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Οι διαδικασίες, τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα καθορίζονται με τον Οδηγό του προγράμματος, τα βασικά στοιχεία του οποίου έχουν ως εξής:

Δημόσια Διαβούλευση για την Αναδιάρθρωση των Δομών Υποστήριξης του Παιδαγωγικού , Εκπαιδευτικού, Ψηφιακού και Εκδοτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Η εκπαίδευση βρίσκεται σε κάθε εποχή και σε όλες τις χώρες  στο προσκήνιο του δημόσιου ενδιαφέροντος. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ο πυρήνας όλων των αλλαγών, όσον αφορά την εξέλιξη και ανάπτυξη των κοινωνιών και των πολιτών.  Εθνικές κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί αναγνωρίζουν τη σημασία της για την οικονομική ανάπτυξη και επιτυχή αντιμετώπιση του διεθνούς ανταγωνισμού και για τη διαμόρφωση πολιτών που καλούνται να διασφαλίσουν και να διευρύνουν τα δικαιώματά τους, αλλά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε μια εποχή αβεβαιότητας.

Δημόσια Διαβούλευση για το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής

Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων υποβάλλει πρόταση Δημόσιας Διαβούλευσης για το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο οι φορείς παροχής αστικού συγκοινωνιακού έργου στην Περιφέρεια Αττικής εξυγιαίνονται και εισέρχονται σε μία νέα φάση ανάπτυξης.

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων από τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης, με όρους αποτελεσματικότητας και διαφάνειας. Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειάς μας για απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αποσκοπεί στη μείωση της γραφειοκρατίας με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας αποδοτικής και φιλικής στον πολίτη Ηλεκτρονικής Δημόσιας Διοίκησης.

Thursday, January 13, 2011

WikiLeaks: «Ηλίθια ιδέα το σύστημα Galileo»

Το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Galileo, το επονομαζόμενο και «ευρωπαϊκό GPS», είναι μια «ηλίθια ιδέα» που την προωθεί η Γαλλία για στρατιωτικούς σκοπούς, υποστήριζε ο διευθυντής ενός γερμανικού ομίλου στα τέλη του 2009, λίγο πριν αναλάβει την εκτέλεση ενός μεγάλου τμήματος του έργου, σύμφωνα με ένα τηλεγράφημα που διέρρευσε από τον ιστότοπο WikiLeaks και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο, με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2009, δημοσιεύτηκε στη νορβηγική εφημερίδα Αφτενπόστεν. Στο κείμενο απεικονίζεται ο σκεπτικισμός με τον οποίο αντιμετώπιζε το πρόγραμμα Galileo ο γενικός διευθυντής της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής δορυφόρων OHB Technology, Μπέρι Σμούτνι.
«Νομίζω ότι το Galileo είναι μια ηλίθια ιδέα και εξυπηρετεί πρωτίστως τα γαλλικά συμφέροντα», φέρεται να είχε πει ο Σμούτνι σε συνάντηση που είχε με Αμερικανούς διπλωμάτες. «Είναι σπατάλη των χρημάτων των Ευρωπαίων φορολογουμένων», είχε υποστηρίξει.

Ανακοίνωση - Open Coffee Athens XXXVI

Για το συγκεκριμένο γεγονός μας ενημερωσε ο φίλος Ορφέας Μουζάκης

Το αθηναϊκό Open Coffee υποδέχεται τη νέα χρονιά και όλους εσάς με μία ακόμη συνάντηση, υπ’ αριθμόν 36, στην απλούστερη δυνατή μορφή της. Η ανοιχτή κοινότητα του τεχνολογικού επιχειρείν ανανεώνει το καθιερωμένο της ραντεβού για το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς και, ως είθισται, καθώς ενδιαφέροντες άνθρωποι έρχονται κοντά, ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν

Αυτή τη φορά, πιστοί στον αυθορμητισμό της όλης διοργάνωσης, δεν θα υπάρξουν ομιλίες παρά μόνο άφθονος καφές, τροφή για αδιάκοπο networking. Επομένως, η σύσταση είναι απλή: προμηθευτείτε με αρκετές business cards και το ζεστό σας χαμόγελο κι ελάτε να ανταλλάξετε ιδέες κι επαφές, απόψεις και συστάσεις, ή και -γιατί όχι- να γνωρίσετε τον επόμενό σας συνεργάτη μεταξύ των επιχειρηματικά και τεχνολογικά ανήσυχων προσώπων της πόλης που θα βρεθούν εκεί. Οι λεπτομέρειες έχουν ως εξής:

Η Κοζάνη εγκατέλειψε τον κρόκο λόγω σκληρής δουλειάς

Πηγή    news.kathimerini.gr
Της Τανιας Γεωργιοπουλου
Πόσοι θα έλεγαν «όχι» αν τους πρότειναν ένα μήνα σκληρή δουλειά με αντάλλαγμα εισόδημα της τάξης των 5.000 - 8.000 ευρώ; Οπως φαίνεται, πολλοί, αφού ο κρόκος Κοζάνης, ένα μοναδικό για την περιοχή και περιζήτητο προϊόν, τείνει να εξαφανιστεί.
Ολο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπουν την καλλιέργεια, την ίδια στιγμή που ο νομός Κοζάνης φέρει την πρωτιά στην ανεργία, που αγγίζει το 30%, ειδικά στους νέους κάτω των τριάντα ετών.

Ο κρόκος συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές ιδιότητές του.

Πριν από μία δεκαπενταετία στην περιοχή της Κοζάνης –μοναδική κροκοκαλλιεργούμενη περιοχή της χώρας μας– καλλιεργούνταν περισσότερα από 10.000 στρέμματα με κρόκο και παράγονταν 8-9 τόνοι ετησίως.

Νέος ΧΥΤΑ, για ν' αποφευχθεί το πρόστιμο

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν, την ερχόμενη Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών και η υπουργός Περιβάλλοντος με σκοπό να πείσουν τους κοινοτικούς ότι η υπόθεση με τις 150 ανεξέλεγκτες χωματερές θα κλείσει σύντομα.

Το έργο της κατασκευής του χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων στην Κερατέα θα προχωρήσει όπως επιτάσσουν λόγοι υγείας αλλά και η ανάγκη να αποφύγει η χώρα μας τα πρόστιμα από τις Βρυξέλλες για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, υποστήριξε ο Γιάννης Ραγκούσης. 

Η χώρα μας, έτσι, θα αποφύγει την επιβολή προστίμων ύψους 34.000 ευρώ ημερησίως για κάθε παράνομη χωματερή. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε τον τρόπο λειτουργίας του χώρου. "Να μετατραπεί αυτό το κύτταρο σε ένα χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων, που σημαίνει για να είναι υπολειμμάτων θα έχουμε και ανακύκλωση, θα έχουμε και εργοστασιακή διαχείριση των απορριμμάτων πριν τα υπολείμματα καταλήξουν στο κύτταρο" είπε ο κ. Ραγκούσης.

"Πράσινο" φως για την συνέχιση του έργου έδωσε και το Συμβούλιο Επικρατείας.

Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μετά την έντονη αντίδραση των κατοίκων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το έργο δεν πληρεί τους περιβαλλοντικούς όρους.

"Πρέπει να σταματήσουν αυτές οι αντιδράσεις -υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών- με επικεφαλής την δημοτική αρχή οι οποίες είναι φανερό μετά και την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας οδηγούν τους κατοίκους αλλά και την δημοτική αρχή στο απόλυτο διέξοδο γιατί το έργο δεν μπορεί να μην πραγματοποιηθεί".

Η προθεσμία που είχε θέσει στην χώρα μας η Ευρωπαϊκή Ένωση για αποκατάσταση των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2010.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας για τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, για την προσφυγή στη Χάγη για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του Διστόμου

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, στη δήλωση που έκανε σήμερα ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος εξέφρασε τη μη κατανόηση της γερμανικής κυβέρνησης για την απόφαση της Ελλάδας να παρέμβει υπέρ των θυμάτων του Διστόμου στην εκκρεμή δίκη Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

«Η Ελληνική Ομογένεια στη Γερμανία δεν μπορεί να επιδείξει κατανόηση για το γεγονός ότι ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών κ. Βέστερβελε «δεν κατανοεί» την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παρέμβει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υπέρ των θυμάτων του Διστόμου. Θεωρούμε απαράδεκτο να επιχειρείται άσκηση πολιτικής πίεσης κατά της Ελλάδος, επειδή υπερασπίζεται τα συμφέροντα των υπηκόων της στη Χάγη, όπου προσέφυγε η ίδια η Γερμανία», τονίζει η ΟΕΚ Γερμανίας σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Ελλήνων της Γερμανίας καταλήγει με το ρητορικό ερώτημα: «Αρνείται η Γερμανία, η χώρα με τον προηγμένο νομικό πολιτισμό, στην Ελλάδα ως και το δικαίωμα της άμυνας»;

Wednesday, January 12, 2011

Βιολογική ασπιρίνη έφτιαξαν στην Κρήτη !

Πηγή: rethemnosnews
Ένα νέο λαμπρό επίτευγμα στον τομέα της φαρμακευτικής, παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για τη βιολογική ασπιρίνη Κρήτης, ένα νέο είδος ασπιρίνης που θα ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την προστασία μας από τη γρίπη.

Το νέο αυτό φάρμακο που παρασκεύασε ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εμπνευστές τους καθηγητές ιατρικής Χρήστο Λιονή, Ηλία Καστανά και τον καθηγητή βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο, αναμένεται να πάρει εντός του έτους την έγκριση του ΕΟΦ. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν επίσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και η φαρμακοβιομηχανία Gallenica.

H ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει τους περισσότερους τρομοκράτες. Επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια η ΕΥΠ, έλεγε ο Χρυσοχοΐδης

Πηγη      http://www.thepressproject.gr

Ο πρωην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει στον αμερικανό πρέσβη ότι η Ελληνική Αστυνομία γνωρίζει τα στοιχεία των περισσότερων μελών τρομοκρατικών οργανώσεων που δρούν στην Ελλάδα αλλά δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία για να τους συλλάβει.

Ο υπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε παράδειγμα βομβιστικής επίθεσης επί της Λεωφόρου Συγγρού, τονίζοντας ότι η αστυνομία γνώριζε τους δράστες. Ο ίδιος επανέλαβε παλαιότερη αναφορά του (προς τους Αμερικανούς διπλωμάτες) σύμφωνα με την οποία υπάρχουν δεσμοί μεταξύ ελληνικών τρομοκρατικών οργανώσεων με τη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα με το Ιράν

Nομοσχέδιο για τη διατήρηση δεδομένων ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Πηγή: tovima.gr

Νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζονται ζητήματα καταγραφής και διατήρησης δεδομένων από τηλεφωνικές ή διαδικτυακές υπηρεσίες, κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο, ορίζεται η υποχρέωση των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, να διατηρούν τα δεδομένα τους (με εξαίρεση το περιεχόμενο των επικοινωνιών), ώστε να είναι προσβάσιμα στις Αρχές για την διακρίβωση ιδιαιτέρως σοβαρών εγκλημάτων.

Η διατήρηση των δεδομένων αυτών, θα πρέπει να είναι σε τέτοια μορφή, που να είναι δυνατή η επεξεργασία τους.

Παράλληλα θεσπίζονται αυστηρές ποινές για τους υπευθύνους απορρήτου επικοινωνιών των εν λόγω εταιρειών, σε περίπτωση διαρροής των εν λόγω δεδομένων, καθώς και για όσους τα χρησιμοποιούν.

Σε περίπτωση διακρίβωσης σκόπιμης παραβίασης του νόμου, ορίζεται φυλάκιση από δύο έως δέκα έτη.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία της βιοποικιλότητας

Το άρθρο μας έστειλε για δημοσίευση ο Γιώργος Μπανίλας
Πηγή: in.gr


Η αειφόρος διαχείριση και προστασία της ελληνικής βιοποικιλότητας, ως πολύτιμου και αναντικατάστατου εθνικού κεφαλαίου, είναι ο σκοπός του νομοσχεδίου που κατέθεσε τη Δευτέρα στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το σχέδιο νόμου, με τίτλο «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις» μεταξύ άλλων ποινικοποιεί την υποβάθμιση της βιοποικιλότητας και ορίζει ποινικές κυρώσεις σε περιπτώσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης σε προστατευόμενες περιοχές, στην παράκτια ζώνη, σε μικρούς παράκτιους υγρότοπους και σε αμμώδεις εκτάσεις.

Προσφέρει επίσης καλύτερη προστασία στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 και απαγορεύει τη χρήση συρόμενων διχτυών σε θαλάσσιες περιοχές με λιβάδια ποσειδωνίας και κοράλλια.
Προβλέπει επίσης μέτρα προστασίας όχι μόνο για τη φυσική, αλλά και για την αγροτική βιοποικιλότητα.

Tuesday, January 11, 2011

Ο εφιάλτης της δραχμής

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 | www.tovima.gr


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και αντιπολίτευση συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή θα εκτινάξει την ανεργία πάνω από το 25% και τον πληθωρισμό ακόμα και πάνω από το 100%!Είναι σχεδόν καθολική η πεποίθηση ότι η αποχώρηση από την ευρωζώνη θα καταστρέψει την οικονομία και θα καταδικάσει την κοινωνία να επιστρέψει στις δεκαετίες του ΄20 και του ΄30. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο οι κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Φ. Σαχινίδης επισημαίνουν με τρόπο κατηγορηματικό ότι «κάθε συζήτηση για επιστροφή στη δραχμή είναι εκτός πραγματικότητας και μόνο κακό μπορεί να κάνει στην προσπάθεια της χώρας».

How Big is the Internet ?

Stevie Ray Vaughan-Pride And Joy

When A Blind Man Cries - with Jeff Healey

Monday, January 10, 2011

you get the blues

When you think of the blues, you think about misfortune, betrayal and regret. You lose your job, you get the blues. Your mate falls out of love with you, you get the blues. Your dog dies, you get the blues.

The blues grew up in the Mississippi Delta just upriver from New Orleans, the birthplace of jazz. Blues and jazz have always influenced each other, and they still interact in countless ways today.

Unlike jazz, the blues didn't spread out significantly from the South to the Midwest until the 1930s and '40s. Once the Delta blues made their way up the Mississippi to urban areas, the music evolved into electrified Chicago blues, other regional blues styles, and various jazz-blues hybrids. A decade or so later the blues gave birth to rhythm 'n blues and rock 'n roll.
The blues was mutating according to the changing social and artistic landscape. The 32 beats of white pop music, the dramatic emphasis of gospel singers, the heavy rhythm of jump blues, the tight brassy riffs of swing orchestras, the witty attitude of minstrel shows, all had a role in making blues music more malleable and entertaining.

All your love - R>40

Hxογράφηση απο iphone στις 08/01/2011 (κάτι μεταξύ πρόβας και χαβαλέ)
Group: R>40 (Rock over 40)

Drums: Στάθης Μπανίλας
Bass: Γιώργος Μπανίλας
Guitar: Πάνος Μπανίλας 
Guitar: Γιάννης Μπαξεβάνης
Vocals: Δέσποινα Μπαξεβάνη


Knocking on the heaven's door - R>40

Hxογράφηση απο iphone στις 08/01/2011 (κάτι μεταξύ πρόβας και χαβαλέ)
Group: R>40 (Rock over 40)

Drums: Στάθης Μπανίλας
Bass: Γιώργος Μπανίλας
Guitar: Πάνος Μπανίλας 
Guitar: Γιάννης Μπαξεβάνης
Vocals: Γιάννης Μπαξεβάνης, Δέσποινα Μπαξεβάνη

Εμείς πάντως το διασκεδάζουμε 



Sunday, January 9, 2011

The Trials of new carbon


Το άρθρο μας έστειλε ο Γιώργος Μπανίλας, Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011


Researchers have spent 25 years exploring the remarkable properties of fullerenes, carbon nanotubes and graphene. But commercializing them is neither quick nor easy.

By Richard Van Noorden

It has been just six years since Nobel laureates Andre Geim and Kostya Novoselov at the University of Manchester, UK, first reported using sticky tape to peel atomically thin layers of graphene from lumps of graphite. But the material — essentially just an unrolled nanotube — has turned out to have properties just shy of miraculous: a single layer of graphene is simultaneously the world’s thinnest, strongest and stiffest material, as well as being an excellent conductor of both heat and electricity.

Επίδομα αφυπνίσεως

Πέντε πολιτικοί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Της Ιωαννας Mανδρου |news.kathimerini.gr | Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ελέγχονται και διασταυρώνονται εξονυχιστικά η περιουσιακή κατάσταση και τα «πόθεν έσχες» πρώην υπουργών και βουλευτών

Νέα σημαντικά στοιχεία εις βάρος γνωστού πολιτικού έχουν προκύψει από τις έρευνες που ξεκίνησαν με αφορμή την αγορά κατοικίας σε ακριβή περιοχή του κέντρου. Μάλιστα, αρμόδια ελεγκτική πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι «η έρευνα για τον εν λόγω θα είχε τελειώσει αν είχαν συνεργαστεί οι κυπριακές αρχές, που αρνούνται κάθε διευκόλυνση», γεγονός το οποίο προκαλεί εντύπωση. «Παρ’ όλα αυτά», προσέθετε, «έχουν προκύψει σημαντικά επιβαρυντικά στοιχεία που μπορούν να θεμελιώσουν κατηγορίες για σοβαρές παραβάσεις», καθώς οι συντονισμένες έρευνες για το «πόθεν έσχες» του συγκεκριμένου πολιτικού έχουν αποδώσει.

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΨΥΧΑΡΗΣ | Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 | http://www.tovima.gr

Πριν από δύο δεκαετίες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικαζόταν «Το Βήμα» μετά τη μήνυση που είχαν υποβάλει συνδικαλιστές των σωματείων περισυλλογής των απορριμμάτων της πρωτεύουσας.

Οι συνδικαλιστές είχαν, ως συνήθως, κηρύξει απεργία που είχε προκαλέσει την κλιμακούμενη αντίδραση της Κοινής Γνώμης, αφού κάθε χρόνο την ίδια εποχή οι υπεύθυνοι για την αποκομιδή των απορριμμάτων ξεκινούσαν μια απεργία που διαρκούσε αρκετές ημέρες, έπνιγε το άλλοτέ ποτε κλεινόν άστυ στα σκουπίδια και τελείωνε με συμβιβασμό-
όλα καλά κι όλα ωραία!

Μεσούσης της απεργίας «Το Βήμα», ανταποκρινόμενο σε αιτήματα των αναγνωστών του, είχε δημοσιεύσει τα ονοματεπώνυμα με τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των υπευθύνων για την απεργία
συνδικαλιστών.
Ηταν αποκαλυπτική και διδακτική η αντίδραση των πολιτών, οι οποίοι μαζικά εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, πολλάκις συγκεντρώνοντας στις εισόδους των κατοικιών όπου διέμεναν οι αρμόδιοι για τα σκουπίδια όγκους
απορριμμάτων πάσης φύσεως...
Στο δικαστήριο ένας εκ των κατηγορουμένων, διαρκούσης της δίκης, εζήτησε από τον πρόεδρο να παρατηρήσουν οι δικαστές τις χοντρές χρυσές αλυσίδες με ταυτότητες που έφεραν οι περισσότεροι των μηνυτών, τινές των οποίων είχαν ανοιχτά τα πουκάμισά τους ώστε βαρείς ασημένιοι και χρυσοί σταυροί σε χονδροειδείς καδένες κρεμασμένοι υπονόμευαν την εικόνα
των... προλετάριων.

Η δίκη έληξε με απαλλαγή των κατηγορουμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι εκρίθη ότι έκαναν το καθήκον τους. Η σύντομη αυτή αναφορά στο παρελθόν είναι μια χρήσιμη αφετηρία για να τεθεί το ζήτημα των σκουπιδιών που πνίγουν την πρωτεύουσα με ενιαύσιο συνήθως κύκλο. Ολοι γνωρίζουμε ότι για την κάλυψη κενών στην επάνδρωση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου προσλαμβάνονται έκτακτοι υπάλληλοι. Αυτοί συντόμως μονιμοποιούνται και κατά συνήθεια εγκαταλείπουν τα απορριμματοφόρα και μετακομίζουν σε άλλες υπηρεσίες και γραφεία. Ερχονται εν συνεχεία νέοι έκτακτοι, οι οποίοι με νέες απεργίες μονιμοποιούνται
και η κατάσταση διαιωνίζεται.

Είναι το πρόβλημα με τις χωματερές σε διάφορα σημεία της Αττικής όπου οι κάτοικοι εξεγείρονται διεκδικώντας το... δικαίωμα να συγκεντρώνονται τα σκουπίδια, και τα δικά τους φυσικά, σε οποιαδήποτε περιοχή εκτός από τη
δική τους...

Υπάρχουν δήμοι... κορόιδα; Πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια ο τότε υπουργός Εσωτερικών, ο Σωτήρης Κούβελας της ΝΔ, είχε εξαγοράσει την ανοχή της τοπικής δημοτικής αρχής και γιγαντώθηκε η χωματερή των Λιοσίων. Σήμερα η Κυβέρνηση οφείλει να λύσει το πρόβλημα κατά τρόπον δίκαιο και εφικτό,
επειγόντως αλλά με διαφάνεια.

Η απλούστερη λύση είναι κάθε δήμος να απορροφά τα σκουπίδια του.
Γίνεται;