Saturday, April 9, 2011

Η ΕΕ δεν πιστεύει στην Ελλάδα

Στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα επικαλείται εκπροσώπους πολλών κυβερνήσεων, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι δεν αποκλείεται πλέον μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ο λόγος για τον οποίο συντελείται αυτή η αλλαγή στάσης στις χώρες της ευρωζώνης είναι ότι αμφισβητείται όλο και περισσότερο η ικανότητα της Ελλάδας να επιστρέψει εντός του 2012 στις αγορές προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει ένα μέρος του χρέους της, γράφει η εφημερίδα.
 
Οι Financial Times προσθέτουν ότι στην περίπτωση αυτή θα ήταν πολύ υψηλές οι δανειακές ανάγκες του ελληνικού κράτους τις οποίες θα έπρεπε να καλύψουν χώρες της ευρωζώνης. Ενδεχόμενη παράταση και αύξηση του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί και να εξηγηθεί πολιτικά στις χώρες της ευρωζώνης. «Θα πρέπει να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις», φέρεται να δηλώνει στην εφημερίδα αξιωματούχος υπουργείου Οικονομικών μεγάλης χώρας-μέλους της ευρωζώνης. «Θα πρέπει να έχουμε για την περίπτωση αυτή ένα σχέδιο στην τσέπη», φέρεται να δηλώνει στην εφημερίδα σύμβουλος πρωθυπουργού χώρας της ΕΕ που δεν κατονομάζεται.
 
Σταμάτης Ασημένιος, FTD

Εν Πλω - επιβίβαση πλοηγού και πρός αγκυροβόλιο Bigstone - Φιλαδέλφεια

Εν Πλω για επιβίβαση πλοηγού και έν συνεχεία πρός αγκυροβόλιο Bigstone - Φιλαδέλφεια.


Και ξαφνικά η ομίχλη εμφανιζεται σε δευτερόλεπτα και την ακολουθεί ενα σφύξιμο, μια παγερή σιωπή & ένας αναστεναγμός.

"Θέλω απόστάσεις από τον στόχο" λές με σταθερή, δυνατή και ψυχρή φωνή
"1/3 του δέκατου - η καθαρή απόσταση - σου λένε".

"Γραμμή" - "καθόλου αριστερά, καθόλου δεξιά" -
"Μηχανή Πρόσω πολύ αργά, έτοιμη η αγκυρα για πόντιση, να μου λέτε συνεχώς την διεύθυνση του ρεύματος"

 και ξανασιωπάς παρακολουθώντας την τύχη σου να ξεδιπλώνετε και στο μυαλό να τριγυρνά η σκέψη: "Τι μπορεί να πάει στραβά την τελευταία στίγμή ?"

"Τα ξύλινα τείχη θα μας σώσουν" είχε πει η Πυθία
Ναι βέβαια, αλλά θα μας βγάλει τη πίστη μέχρι τότε

Καλημέρα σε όλους & καλό κουράγιο,

Μάνος