Friday, March 11, 2011

Video of tsunami after Japan's 8.9 magnitude earthquake

Η βιολογική γεωργία μπορεί να διπλασιάσει την παραγωγή στον αναπτυσσόμενο κόσμο

Μέσα σε μόλις μία δεκαετία, οι αγρότες στον αναπτυσσόμενο κόσμο θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την παραγωγή τους εάν έπαυαν να χρησιμοποιούν χημικά παρασιτοκτόνα και λιπάσματα, κάνοντας στροφή στην οικολογική γεωργία. Αυτό είναι ένα από τα ενθαρρυντικά συμπεράσματα μελέτης που εκπονήθηκε για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών, την ώρα που ο πληθυσμός της Γης πλησιάζει ολοταχώς τα 7 δισεκατομμύρια.

Μια από τις πιο κοινές επικρίσεις σε βάρος της βιολογικής γεωργίας είναι ότι δεν μπορεί να θρέψει τον κόσμο- μια άποψη που η νέα έκθεση φιλοδοξεί να καταρρίψει. Άλλωστε δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι η βιομηχανική γεωργία έχει λύσει τα προβλήματα του κόσμου: περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι κοιμούνται νηστικοί τα βράδια - όχι από επιλογή- και οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Τώρα, όλο και περισσότεροι ερευνητές και οργανισμοί υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή βιώσιμων μεθόδων καλλιέργειας θα μπορούσε να ταΐσει περισσότερα στόματα σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς η Γη να επιβαρύνεται το ίδιο.

Thursday, March 10, 2011

DEBTOCRACY - ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή

Σε σχόλιο άρθρου που άφησαν οι "September humans" με ενημερώσαν για το Debtocracy, ένα ντοκιμαντερ για την κρίση με παραγωγούς τους ίδιους τους θεατές.

"Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το Debtocracy αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

http://www.xreokratia.gr/

Περί Ευρωπαικής και εγχώριας υποκρισίας

Του Γιάννη Μπαξεβάνη

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Ρίτσαρντ Πάρκερ, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και προσωπικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, καθώς και τις πρόσφατες αναφορές Ευρωπαικών ηγετών διαπιστώνεις για μια ακόμα φορά οτι όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την Ελληνική οικονομία ήταν γνωστά τόσο στην ΕΕ και στο ΔΝΤ όσο και στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας.

'Οταν οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη παρασύρονταν η μια μετά την άλλη στη δίνη της κρίσης, η τότε κυβέρνηση καμάρωνε οτι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την κατάσταση με σοβαρότητα και υπεύθυνα, ενώ παράλληλα σχεδίαζε την άτακτη φυγή της και λίγους μήνες αργότερα ο σημερινός πρωθυπουργός ορκίζονταν οτι λεφτά και περιθώρια προόδου υπάρχουν . Σαν κόμματα και πολιτικοί το μόνο που καταφέρατε είναι να παραπλανήσετε το λαο και να δώσετε την ευκαιρία στους αδίσταχτους τυχοδιώκτες δανειστές μας να ανασυνταχτούν και να οργανώσουν τον τρόπο που θα ρεφάριζαν τις ζημιές τους χτυπώντας αδύναμες οικονομίες.

Κοντρα για το νομοσχέδιο που αφορά την προστασία της βιοποικιλότητας

Η «κόντρα» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, σχετικά με τις αρτιότητες δόμησης στις περιοχές Natura, κυριάρχησε και χτες στη Βουλή, κρύβοντας την ουσία του νομοσχεδίου για την προστασία της βιοποικιλότητας του οποίου η συζήτηση ολοκληρώθηκε.

Μετά από έντονο παρασκήνιο και ενόψει του κινδύνου ονομαστικών ψηφοφοριών, χτες η υπουργός Περιβάλλοντος προχώρησε σε νέα τροποποίηση του επίμαχου άρθρου 9 που προέβλεπε σειρά περιορισμών στις αρτιότητες σε εκτός σχεδίου περιοχές Νatura. Με βάση αυτή παραμένει η αρτιότητα στα 10 στρέμματα, αλλά αίρεται ο περιορισμός της κατάτμησης σε εκτάσεις έως 4.000 τ.μ., όπως και ο περιορισμός της νόμιμης μεταγραφής. Επίσης η ημερομηνία θεώρησης των εκτάσεων 4 στρεμμάτων ως άρτιες και οικοδομήσιμες ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου και όχι η 1η Μαρτίου όπως αρχικά προβλεπόταν.

Libya: France recognises rebels as government

France has become the first country to recognise the Libyan rebel leadership, the National Libyan Council (NLC), as the country's legitimate government.

It came as Nato met to discuss military options in the Libyan conflict including a possible no-fly zone.
There is growing concern about the bombing of rebel-held areas by the forces of Col Muammar Gaddafi.
A BBC team detained and beaten up in Libya witnessed widespread mistreatment by the security forces.
In recent days, pro-Gaddafi forces have tried to regain ground in the rebel-held east, and have bombarded rebel forces in the town of Zawiya, 50km (30 miles) west of Tripoli.

Ρίτσαρντ Πάρκερ: Ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα η επιμήκυνση

skai.gr

Αν οι μεγαλύτερες οικονομίες της Γαλλίας και της Γερμανίας δε διασώσουν τις μικρότερες και ευάλωτες οικονομίες της ευρωζώνης όπως είναι η Ελλάδα τότε αυτό σημαίνει ότι θα αφήσουν τη μετάσταση του καρκίνου να επεκταθεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη

Ένα 24ωρο μετά την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ένας ακόμα διεθνούς φήμης οικονομολόγος του Harvard και προσωπικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, κατά τις κρίσιμες προ ενός έτους διαπραγματεύσεις για την ελληνική οικονομία, μιλάει στο SKAI.GR για την περίπτωση της Ελλάδας.

Ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, στην αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Ουάσινγκτον Θάνος Δημάδης, δηλώνει ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ήταν πρακτικά μονόδρομος για τη χώρα μας πριν έναν χρόνο.

Japan - NHK live

Οι λευκές σελίδες του... σεξ έγιναν best seller!

Το "Τι σκέφτεται κάθε άνδρας πέρα από το σεξ" είναι το βιβλίο που κατόρθωσε να τα αφήσει πίσω του, φτάνοντας στο 744 των best seller του Amazon.
Το βιβλίο υποστηρίζει ότι αποκαλύπτει τα «μυστήρια» του αρσενικού μυαλού, και εξετάζει τo τι σκέφτεται κάθε αρσενικό. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι κάθε μια από τις 200 σελίδες είναι απολύτως κενή!

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το βιβλίο έχει προκαλέσει αγοραστική φρενίτιδα, ενώ έχει γίνει "must" στις βρετανικές πανεπιστημιουπόλεις με τους σπουδαστές και κυρίως τις φοιτήτριες να το χρησιμοποιούν αντί τετραδίου για να κρατούν σημειώσεις από τις διαλέξεις που παρακολουθούν.

«Όταν το βιβλίο δημοσιεύθηκε δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα ότι θα φτάσει σε πωλήσεις τον Harry Potter. Αλλά οι σπουδαστές της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται να αντιμετωπίζουν το βιβλίο σαν "μαγικό". Και ποιος είμαι εγώ για να το διαψεύσω;» δηλώνει ο συντάκτης του Prof Simove, διευκρινίζοντας ότι το το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και διαλογισμού!
«Μετά από πολλά έτη σκληρής δουλειάς τελικά πραγματοποίησα ότι τα άτομα σκέφτονται απολύτως τίποτα εκτός από το σεξ. Ήταν ένα συγκλονιστικό συμπέρασμα και συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος έπρεπε να ενημερωθεί», υπογραμμίζει.

cosmo.gr

Battles rage over Libyan cities

Pro- and anti-government forces are locked in intense fighting for control of several cities and towns across Libya, where a near month-long uprising is threatening to end Colonel Muammar Gaddafi's more than 41-year-old rule.
Some of the fiercest fighting is taking place in the strategic oil city of Az-Zawiyah, 50km west of the capital Tripoli.

"The revolutionaries control the centre of Zawiyah and Gadhafi's forces are surrounding it. It's 50-50," a resident who fled the city said.

"There was no one in the streets, the town is completely deserted, and there are snipers on the roofs," he said, adding that he did not know which side they were on.
Forces loyal to Gaddafi say they have wrested the city from the hands of rebels, a claim denied by those ranged against the Libyan leader.

Wednesday, March 9, 2011

Αν βουλιάξει η Ελλάδα, θα βουλιάξει σαν σκυλοπνίχτης

Του Πέτρου Μάρκαρη

Πρώτα τραυμάτισαν τον βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη. Μετά, επιτέθηκαν με χυδαίες εκφράσεις στον πρωθυπουργό. Στη συνέχεια, είχε σειρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Προχτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην κατοικία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με ντουντούκες και καραμούζες. Περιορίζομαι στα πιο κραυγαλέα παραδείγματα. Υπάρχουν και άλλα, λιγότερο κραυγαλέα. Αυτές οι «εκρήξεις αγανακτισμένων πολιτών» δε σηκώνουν καμιά ανάλυση. Αντιμετωπίζονται μόνο με τη ρήση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».
Γιατί, όπως ξέρουμε όλοι, οι πολιτικοί που κυβέρνησαν τη χώρα μετά τη μεταπολίτευση δεν υφάρπαζαν την εξουσία, όπως η χούντα το ‘67. Και όπως ξέρουμε όλοι, επίσης, δεν υπήρξαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης εκλογές βίας και νοθείας, όπως εκείνες του 1961. Συνεπώς, εμείς τους εκλέξαμε, με την ελεύθερη βούληση και την ψήφο μας. Η σημερινή κυβέρνηση εκλέχτηκε τον Οκτώβριο του 2009 με μεγάλη πλειοψηφία. Και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ στήριξε εν μέρει την επανεκλογή της, το 2007, στα τρία χιλιάρικα που είχε μοιράσει στα θύματα των πυρκαγιών της Μεσσηνίας. Όσο για τον Κώστα Σημίτη, ακόμα θυμάμαι πώς κουνούσαμε επιδεικτικά τα «ευρώπουλα», όταν η κυβέρνησή του μας είχε βάλει στην Ευρωζώνη.

Η αποδοχή της ταυτόχρονης άρσης των αποφάσεων θα σήμαινε ότι η Ελλάδα απεμπολεί το δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών υδάτων.

Την τουρκική πρόταση για ταυτόχρονη άρση των αποφάσεων

- της ελληνικής Βουλής για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν. μίλια

- της τουρκικής Βουλής ότι αυτό αποτελεί casus belli (αιτία πολέμου),


επανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας με Ελληνες δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη Θράκη. Μάλιστα, δικαιολόγησε την ταυτοχρονη απόφασηλέγοντας ότι αυτή προήλθε από το φόβο ότι η τουρκικη κυβέρνηση δεν θα προλάβαινε να λάβει κοινοβουλευτική έγκριση για να αντιδράσει, σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε σε μια νύχτα να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.


Βεβαίως,
η αποδοχή της ταυτόχρονης άρσης των αποφάσεων θα σήμαινε ότι η Ελλάδα απεμπολεί το δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών υδάτων.

Η χώρα μας «δίνει τη μάχη με πολύ περισσότερα εφόδια».

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε πως φέτος η χώρα μας «δίνει τη μάχη με πολύ περισσότερα εφόδια».

«Η 25η Μαρτίου είναι ένας ακόμα δύσκολος σταθμός για την πορεία της χώρας μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο κ. Παπανδρέου αναχώρησε για τις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Βαν Ρομπέι, ο οποίος συντάσσει την πρόταση που θα συζητηθεί την Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.
Αύριο, ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί και θα συζητήσει μαζί του, τόσο τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που θα απασχολήσουν τη σύνοδο της Παρασκευής όσο και θέματα της βόρειας Αφρικής (Αίγυπτο, Τυνησία, Λιβύη) τα οποία επίσης θα συζητηθούν στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των «27» την Παρασκευή.

Ο Phil Collins ανακοίνωσε σήμερα οτι εγκαταλειπει τη μουσική σκηνή

Ο Phil Collins με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του σήμερα, δήλωσε οτι εγκαταλείπει τη μουσική σκηνή. Στα 60 του χρόνια και μετά από επιτυχημένη καριέρα τόσο με τους Genesis όσο και μόνος, με πανω απο 150 εκατομύρια πωλήσεις αλμπουμ καθώς και αρκετά βραβεία Γκράμι αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μουσική και ν' ασχοληθει με την οικογενεια του.

Greetings to all, I've decided to write this in response to the articles that surfaced last weekend regarding my retirement. Why they were printed at all is a mystery, as I haven't spoken to anybody in the press for a few months.
However, many of the articles printed over the last few months have ended up painting a picture of me that is more than a little distorted. Therefore, I would like to add my comments and try to explain again my reasons for calling it a day.

1/ I'm not stopping because of dodgy reviews or bad treatment in the press.
2/ I'm not stopping because I don't feel loved, I know I still have a very large fanbase that loves what I do. Thank you.
3/ I'm not stopping because I don't fit in, this was proved with "Going Back" reaching No 1 in the UK, and doing incredibly well worldwide.
4/ I'm not stopping so I can dive full time into my interest for the Alamo.

I am stopping so I can be a full time father to my two young sons on a daily basis.
Some of the things mentioned above have been said by me in various interviews, but said as asides with a smile on my face and in passing. They were not meant to be "headlines", they were small parts of a conversation. This clearly doesn't come over in print and I should know better.

However, the result is that I have ended up sounding like a tormented weirdo who thinks he was at the Alamo in another life, who feels very sorry for himself, and is retiring hurt because of the bad press over the years.
None of this is true.

Thanks for all your messages on the Forum regarding this stuff, it means a lot that you care.
But there's no need for the straitjacket !


PC x

Tuesday, March 8, 2011

Ο Όλι Ρεν επιμένει στη μείωση των επιτοκίων για Ελλάδα και Ιρλανδία

Το πιο πιεστικό θέμα για την Ελλάδα και την Ιρλανδία είναι η βιωσιμότητα του χρέους και για αυτό τίθεται θέμα μείωσης του επιτοκίου για τα δάνεια που λαμβάνουν από το ταμείο διάσωσης, είπε την Τρίτη ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

«Το θέμα τώρα αλλά και για το μέλλον είναι η βιωσιμότητα του χρέους και γι' αυτό πιστεύω ότι τίθεται θέμα μείωσης των επιτοκίων που πληρώνει η Ελλάδα και η Ιρλανδία», είπε ο κ. Ρεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.

«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να εξετάσουμε επίσης τις λήξεις των δανείων ώστε να πάμε μετά το 2014 και 2015 και να συμβάλει και αυτό στη βιωσιμότητα του χρέους, πρόσθεσε.

Ο κ. Ρεν έχει έρθει σε σύγκρουση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που λαμβάνουν οι δύο χώρες από τον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει την καθιέρωση βραχυπρόθεσμης γραμμής ρευστότητας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει διάφορες δυνατότητες για την καθιέρωση  βραχυπρόθεσμης γραμμής ρευστότητας  (SLL), παρόμοια με βραχυπρόθεσμη πιστωτική διευκόλυνση που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2008, για να βοηθήσουν τις οικονομίες  να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητάς σε περίπτωση κρίσης, δήλωσε ο  αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ John Lipsky τη Δευτέρα.

The International Monetary Fund is exploring various possibilities for the introduction of short-term liquidity line (SLL), similar to short-term credit facility created in late 2008,
to help economies cope with its liquidity needs in the event of a crisis, IMF's First Deputy Managing Director John Lipsky said Monday.
"From the point of view of enhancing systemic stability, it might be better to create a more predictable system of international liquidity support," the official said.
An SLL-type facility could be created on a standing basis, or imbedded in a possible Global Stability Mechanism that would be activated at times of systemic stress, he noted.
These possibilities will be considered by the G-20 as part of its 2011 agenda. According to Lipsky, if well designed and operated, financial safety nets can help to prevent the emergence of circumstances that create an unnecessary and disruptive "flight to quality", while avoiding the creation of moral hazard that itself can undermine systemic stability.

Αναβλήθηκε η δίκη για διαφθορά,του Ζακ Σιρακ

Η δίκη του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ για διαφθορά αναβλήθηκε την Τρίτη 08/03/2011 για τον Ιούνιο, όταν το δικαστήριο δέχθηκε να εξεταστεί μια συνταγματική προσφυγή που κατατέθηκε από έναν από τους συνηγόρους υπεράσπισης.


Σχετικό άρθρο
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Ζακ Σιράκ

Χάρτης πρόγνωσης ανέμου 14:00

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 08/03/2011

meteo.gr
 
Βαρυχειμωνιά περιμένουμε την Τρίτη 8 Μαρτίου Φεβρουαρίου 2011 στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από -2 έως 9 στη Δυτική Ελλάδα, από 1 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική, από 2 έως 7 στη Νότια Ελλάδα και από 4 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις ενώ πρόσκαιρα είναι πιθανό να φτάσουν και τα 10 μπ. Στο Ιόνιο Θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις οι οποίες στα βόρεια, ανατολικά και στα ορεινά του νομού θα είναι πυκνές περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3 βαθμούς αλλά στα βόρεια προάστια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις.

Παροδικές νεφώσεις και πολύ κρύο περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Video - Major earthquake then tsunami hit Japan

Πανελλήνια Ένωση Γυναικών τη δεκαετια του 40

Ρόζα Ιμβριώτη
Ιδιαιτερότητα παρουσίασε ο γιορτασμός της Παγκοσμίου Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 1946. Η Παγκόσμια Οργάνωση Δημοκρατικών Γυναικών κάλεσε τις γυναίκες να υπερασπιστούν τα παιδιά θύματα του πολέμου. Την ίδια ημέρα οι Αμερικανίδες διακήρυτταν: «Αναλάβαμε την υποχρέωση να οικοδομήσουμε, μαζί με τις γυναίκες των άλλων ηπείρων, έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας».Έτσι με την διακήρυξη αυτή ιδρύθηκε το αμερικάνικο τμήμα της οργάνωσης.

Μία άλλη σημαδιακή γιορτή, στον Ελληνικό χώρο τώρα είναι η γιορτή της 8ης Μαρτίου 1947. Τότε η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών, η οποία είχε σημειώσει λαμπρούς αγώνες για ζητήματα των γυναικών και της δημοκρατίας στην Ελλάδα, γιόρτασε την ημέρα της γυναίκας για τελευταία φορά. Λίγο αργότερα στον πυρετό του εμφύλιου πολέμου διατάχτηκε η διάλυσή της. Η συμμετοχή των γυναικών στην Πανελλήνια Οργάνωση θεωρήθηκε αδίκημα και πάρα πολλές γυναίκες καταδικάστηκαν. Το γυναικείο κίνημα είχε υποστεί σκληρό πλήγμα.

Στα επόμενα χρόνια των πολέμων της Κορέας και της Ινδοκίνας, η Παγκόσμια Οργάνωση Δημοκρατικών Γυναικών παρέχει την υποστήριξή της στις δυνάμεις που αγωνίζονται για να ρυθμιστούν οι διαφορές κατά τρόπο ειρηνικό και περιέλαβε στα συνθήματα του εορτασμού της 8ης Μαρτίου την αξίωση για τον τερματισμό της αιματοχυσίας.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του ψυχρού πολέμου και της προετοιμασίας ενός νέου θερμοπυρηνικού πολέμου, η 8η Μαρτίου ήταν ημέρα δράσης των γυναικών όλων των χωρών για την διάσωση της ΕΙΡΗΝΗΣ.
Πριν χρόνια, στα 1959, το πρόβλημα της Ειρήνης έμπαινε με μεγάλη οξύτητα. Στις 8 Μαρτίου 1959 η Παγκόσμια Οργάνωση Δημοκρατικών Γυναικών σήμανε συναγερμό των γυναικών του κόσμου. Μοναδικό σύνθημα του εορτασμού στάθηκε το σταμάτημα των ατομικών δοκιμών και ο αφοπλισμός.

Άννα Μπέτανκουρτ, η μεγάλη αγωνίστρια του γυναικείου κινήματος

Μια μεγάλη αγωνίστρια του γυναικείου κινήματος ήταν η Κουβανέζα Άννα Μπέτανκουρτ. Στις 14 Απριλίου 1869 συνήλθε η ιστορική συνέλευση γυναικών στο Γκουϊμάρο και διακήρυξε το πρώτο Κουβνέζικο σύνταγμα. Τότε η περίφημη Κουβανέζα Άννα Μπέτανκουρτ, που αγωνιζόταν για την κοινωνική απελευθέρωση της γυναίκας, ανέπτυξε για πρώτη φορά τις αρχές του γυναικείου κινήματος, λέγοντας ανάμεσα στ’ άλλα:


«Πολίτες: Η Κουβανέζα γυναίκα, κλεισμένη στο σκοτεινό και ήσυχο σπίτι της, περίμενε υπομονετικά και καρτερικά αυτή την ιερή ώρα, κατά την οποία η Επανάσταση θα της επιτρέψει να χειραφετηθεί. Ζητάμε ίσα δικαιώματα για τη γυναίκα, γιατί τότε μόνον η Ελευθερία θα είναι πλήρης».
Ο πρόεδρος της συνέλευσης την συνεχάρη και της είπε: «Κυρία, το όνομά σας θα γραφεί στην εθνική ιστορία της Κούβας ως μοναδικό φαινόμενο του δέκατου ένατου αιώνα».


Στις 9 Απριλίου 1871, η αταλάντευτη Άννα Μπέτανκουρτ συλλαμβάνεται από τις Ισπανικές αρχές και κλείνεται στις φυλακές για επαναστατική δραστηριότητα. Για να την εκβιάσουν ψυχολογικά     της είπαν μέσα στη φυλακή ότι ο σύζυγός της αξίωνε να υποσχεθεί πως θα σταματήσει κάθε επαναστατική δραστηριότητα, οπότε και θα την άφηναν να επιστρέψει σπίτι της. Τότε η Άννα Μπέτανκουρτ διαμαρτυρήθηκε ζωηρά και είπε:


«Προτιμώ να είμαι χήρα ενός υπερήφανου και τίμιου άντρα, παρά γυναίκα ενός συζύγου που μου ζητεί να προδώσω τον αγώνα για την χειραφέτηση της Κουβανέζας γυναίκας».

Ιστορική αναφορα στη γιορτή της γυναίκας

Η γιορτή αυτή καθιερώθηκε το 1910 από τη Διεθνή Γυναικεία Διάσκεψη της Κοπεγχάγης, ύστερα από πρόταση της μεγάλης φεμινίστριας Κλάρας Τσέτκιν.

Σκοπός της ήταν να διατηρηθεί η ανάμνηση της πρώτης διαδήλωσης των Αμερικανίδων, που είχε γίνει το 1857. Από τότε η μέρα αυτή δεν έπαψε να συμβολίζει τους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους και τη διεθνή αγωνιστική αλληλεγγύη τους. Έτσι επί 100 σχεδόν χρόνια η 8η Μαρτίου δίνει την ευκαιρία στις γυναίκες όλων των χωρών μαζί και κάθε χώρας χωριστά να προβάλουν τις γενικές και τις ιδιαίτερες διεκδικήσεις τους και να σφυρηλατούν τους δεσμούς της φιλίας και της αλληλεγγύης τους, στον αγώνα για ένα ευτυχέστερο μέλλον.

Αυτό το οποίο χαρακτηρίζει το γυναικείο κίνημα στη διάρκεια των 100 χρόνων του είναι το γεγονός ότι το ευρύ αυτό κίνημα έπαψε να είναι ξεκομμένο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά προοδευτικά κινήματα, και ότι διοχετεύτηκε μέσα στο μεγάλο κανάλι των λαϊκών και εθνικών αγώνων, αλλά και αυτών για την υπεράσπιση της Παγκόσμιας Ειρήνης, για την αποτροπή του πυρηνικού αφανισμού.

Monday, March 7, 2011

An excellent comment on Moody’s (via FB)

http://alexacos.amplify.com
 
Currently the whole finance system depends on the raters. I believe that once the Eurozone crisis has... been put under control we are likely to see important changes in the relative weight of raters. Until then raters are here to stay.

Before I can explain this I must note that there are four questions which the downgrading raises: (1) Is Moody's unjustified in the substance of the comments? (2) Was the timing and severity reasonable? (3) what are the consequences of the downgrading? (4) Is the government right to be angry?

To be able to answer the first question one must be able to see Moody's full report [and also have more time]. I do not have access to the report (it is available to premium subscribers, and also to the Hellenic Republic). In substance the Moody's comments seem to be similar to the latest troika comments: Greece should be doing more, faster, more effectively and actually believing in what it does.

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Ζαν Μαρί Λεπέν

Ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε από την γαλλική δικαιοσύνη στον ηγέτη της άκρας Δεξιάς Ζαν Μαρί Λε Πεν διότι με κάποιες αφίσες του κόμματος του προκαλούσε το μίσος κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού και κατά ατόμων αλγερινής καταγωγής.

Η εισαγγελέας της Δημοκρατίας του δικαστηρίου της πόλης Ναντέρ (περιοχή του Παρισιού) Υβόν Ταλέκ άφησε τους δικαστές να καθορίσουν το μέγεθος της ποινής και το ύψος του πρόστιμου.

Οι αμφιλεγόμενες αφίσες δείχνουν μια γυναίκα καλυμένη ολόκληρη με μπούργκα ενώ δίπλα της υπάρχει ένας χάρτης της Γαλλίας που έχει καλυφθεί με την αλγερινή σημαία επάνω στην οποία έχουν σχεδιαστεί μιναρέδες σε σχήμα πυραύλων ενώ ο τίτλος της αφίσας γράφει: «Όχι στον ισλαμισμό».


Μαρί Λε Πεν: Φαβορί για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές

Η Μαρίνα λε Πεν, η ηγέτης της γαλλικής άκρας δεξιάς, 42 ετών, θα έλθει πρώτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα γίνουν την άνοιξη του '12, μπροστά και από τον σοσιαλιστή υποψήφιο και από τον νυν πρόεδρο Σαρκοζί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου 'Harris interactive', που θα δημοσιεύσει αύριο Κυριακή η παρισινή εφημερίδα "Λε Παριζιέν".

--Εσχάτως, πολλαπλασιάζονται οι πολιτικές αναλύσεις στο Παρίσι, ότι του χρόνου με τις προεδρικές εκλογές θα επαναληφθεί το προηγούμενο εκείνων του 2002, όταν δηλαδή πέρασε στον τελικό γύρο ο πατέρας της Μαρίνας λε Πεν, Ζαν-Μαρί κι ηττήθηκε,τότε, από τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ (στο Παρίσι ξεκινά, σύντομα, δίκη με κατηγορούμενο τον Σιράκ, γιά υπόθεση της εποχής της παρισινής δημαρχίας του).

Η Μαρίνα λε Πεν διαδέχθηκε τον πατέρα της στην ηγεσία της άκρας δεξιάς στο μέσον του Ιανουαρίου κι αμέσως ρίχθηκε στην προεκλογική της εκστρατεία γιά τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

--Τον περασμένο μήνα, από μία δημοσκόπηση του ινστιτούτου 'CSA' διαφάνηκε ότι ποσοστό 59% των γάλλων πολιτών δεν επιθυμεί ο Νικολά Σαρκοζί να θέσει του χρόνου υποψηφιότητα γιά την προεδρία της δημοκρατίας.

Αίτημα για αναγνώριση της απελευθερωμένης Λιβύης

Διεθνή αναγνώριση της απελευθερωμένης Λιβύης από τις ξένες χώρες, ζήτησε με δηλώσεις του σε ξένους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Λιβυκού Εθνικού Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ.

Επανέλαβε το αίτημα για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στο καθεστώς καταγγέλοντας σφαγές αμάχων στην Μιστράτα και στο λιμάνι Ρας Λάνουφ.

Αναφερόμενος τους οκτώ πράκτορες των βρετανικών ειδικών δυνάμεων που συνελήφθησαν από αντικαθεστωτικούς, είπε ότι είχαν εισέλθει χωρίς άδεια και απελάθηκαν.

Σημείωσε παράλληλα ότι δεν επιθυμεί να διαταραχθούν οι σχέσεις με τη Βρετανία λόγω του συμβάντος.

Είπε επίσης πως οι αντικαθεστωτικοί δέχονται να αρθεί η δίωξη του Καντάφι από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αν ο Λίβυος ηγέτης εγκαταλείψει τη χώρα και σταματήσει η αιματοχυσία.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Ζακ Σιράκ

enet.gr

Ξεκίνησε σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα η δίκη του πρώην προέδρου της χώρας Ζακ Σιράκ, που κατηγορείται για την υπόθεση των πλασματικών θέσεων εργασίας στη Δημαρχία του Παρισιού, ένα σκάνδαλο της δεκαετίας του 1990, όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος της πόλης.

Ο 78χρονος σήμερα Ζακ Σιράκ θα είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας, που παραπέμπεται σε δίκη. Κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων του, ο Σιράκ απαλλάχθηκε από το δικαίωμα της παράστασής του στο δικαστήριο κατά την εναρκτήρια συνεδρία, είναι υποχρεωμένος όμως να παρίσταται στην αυριανή.

Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος, που δεν χαίρει πλεόν προεδρικής ασυλίας, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε δημόσιο χρήμα για να χορηγεί μισθούς ανύπαρκτων υπαλλήλων της δημαρχίας σε πολιτικούς του συμμάχους και άτομα του κόμματός του.

Ο Ζακ Σιράκ "είχε πάντα σκοπό να εξηγήσει την κατάσταση και να δικαιολογήσει τις πράξεις του, θα έρθει αύριο για να πει καλύτερα από μένα αυτά που θεωρεί χρήσιμα να ειπωθούν", δήλωσε ο συνήγορός του Ζορζ Κιεζμάν, φτάνοντας στο δικαστήριο. Ο πρώην πρόεδρος "είναι ήρεμος και σκοπεύει να παραστεί αύριο, είμαι σίγουρος πως θα είναι εδώ", πρόσθεσε ο ίδιος.
Ωστόσο, η υπόθεση ενδέχεται να αναβληθεί για αρκετούς μήνες, αν ο συνήγορος του ενός από τους άλλους εννέα συγκατηγορούμενους πετύχει να εγκριθεί η προσφυγή του κατά του κανονισμού που απαγορεύει την παραγραφή των αδικημάτων, τον οποίο θέλει να προσβάλλει και ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό από τις 6.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τις επικείμενες Συνόδους Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 11 και 25 Μαρτίου. Το άτυπο υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει στη σκιά της σημερινής υποβάθμισης της χώρας μας από τη Moody's.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης και δύο αναπληρωτές υπουργοί.
Θα παρευρίσκονται επίσης ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Έξαρχος και ενδεχομένως οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο με τους πολιτικούς αρχηγούς, κατόπιν πρόσκλησης που τους απηύθυνε ο ίδιος, σε αναζήτηση συναίνεσης όσον αφορά στις ελληνικές θέσεις.

Οριάνθη Παναγάρη, η Ελληνοαυαστραλεζα κιθαριστας & μουσικος

Η Οριάνθη γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1985 στην Αδελαΐδα στη Νότια Αυστραλία. Άρχισε να μαθαίνει μουσική και πιάνο από τριών ετών, να παίζει ακουστική κιθάρα από έξι χρονών και άρχισε ηλεκτρική κιθάρα όταν ήταν 11 ετών. Λέει η ίδια:
«Οι κιθάρες του πατέρα μου βρίσκονταν ένα γύρω μέσα στο σπίτι, άκουγα δίσκους με κιθάρα στο στέρεο και προσπαθούσα να μεταφέρω τους ήχους από το πιάνο στην κιθάρα».

Στα 15 άφησε το σχολείο και επικεντρώθηκε στη σύνθεση και παρουσίαση τραγουδιών. Ήδη από τα 14 έπαιζε σε διάφορα γκρουπ της Αδελαΐδας. Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως προπομπός σε συναυλία ήταν για τον Ιταλοαμερικανό κιθαρίστα και τραγουδιστή Στιβ Βάι, στα 15 της. Στα 14 ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο ”Under the Influence”, με δικές της εκτελέσεις κομματιών από μουσικούς που την είχαν επηρεάσει. Είχε την τύχη να συναντήσει και να παίξει με τον Κάρλος Σαντάνα στα 18 της, στην πατρίδα της. Αυτός την προσκάλεσε να ανέβει να παίξει μαζί του στη συναυλία και έπειτα την κράτησε να τον συνοδεύσει σε όλο το κονσέρτο. Η Οριάνθη υπέγραψε με την αμερικανική δισκογραφική εταιρία Geffen Records, ζει στο Λος Άντζελες και ετοιμάζει δίσκο.

Ως τώρα έχει παίξει με τον Πρινς, έχει κάνει περιοδεία με τον Στιβ Βάι, έχει δημιουργήσει βιντεοκλίπ, έδωσε ένα τραγούδι της στην ταινία «Bratz», έπαιξε στο Φεστιβάλ του Έρικ Κλάπτον «Crossroads Guitar Festival» και είχε μια παρουσίαση στην εφημερίδα The New York Times για την προώθηση κιθάρων φιλικών προς το περιβάλλον. Επίσης, εμφανίστηκε στο σόου της απονομής των 51ων Βραβείων Γκράμι μαζί με την τραγουδίστρια κάντρι Κάρι Άντεργουντ (Carrie Underwood). Μάλιστα, η Άντεργουντ την προσκάλεσε να γίνει μέλος της μπάντας της.
Προοριζόταν να αντικαταστήσει την Τζένιφερ Μπάτεν (Jennifer Batten) στην μπάντα του Μάικλ Τζάκσον για τη μεγάλη περιοδεία που ετοίμαζε και είχε κάνει σχετικές πρόβες μαζί του πριν από το θάνατό του στις 7 Ιουλίου 2009.
Ηχογραφησε το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ το 2007, το «Violet Journey».

Carlos Santana, Eric clapton - Jingo