Friday, June 10, 2011

Lusail Marina Welcomes First Yacht

The 29 metre yacht ‘Lulwa’ was joined by its owner Salman Jassim Al Darwish, Chairman and CEO of Porsche in Doha, as it arrived into the world-class marina, which has been developed as part of the new Lusail Marina District.The milestone occasion has been hailed as the beginning of a new era in the marina industry in the Middle East. Created by Mourjan Marinas IGY, the services and facilities offered at the Lusail Marina District are expected to make it one of the premier boating and lifestyle locations in the region.
Also in attendance were the CEO of Mourjan Marina IGY, Michael Horrigan, and Eng. Essa Mohammed Ali Kaldari, CEO of the Lusail Real Estate Development Company.
Mr Horrigan said: “We are very proud to see the arrival of the first yacht into this landmark marina, offering the community a yachting and marina lifestyle experience, which signifies the very beginning of an extremely exciting time for the industry in this region.

“Lusail Marina, and the wider Marina District within Lusail City, are going to be something special and will push the marina industry to a whole new level that has never been seen before in the Middle East.”
Mourjan Marinas IGY, who is undertaking the full responsibility for design, construction and operation of all marinas in Lusail City, has developed 96 modern floating marina berths catering for yachts of 10-40 metres in length.
The new Lusail marina includes three on-water lounges, which will become a café, a juice bar, a family lounge and a dedicated area designed and built for events. Unique integrated misting technology will air condition the walkways during the summer season in addition to over 10 000 sq/ft of contemporary shade structures on the marina.
Other features include underwater lighting, black and grey water ‘pump-out’ at the berths, 24 hour security, a five-star concierge service, Wi-Fi services, laundry service, a deck wash for all yachts and valet parking.
In addition, the marina was designed as an eco-friendly facility, utilising aluminium marina systems that are built of non-corrosive recyclable materials, including marine-grade aluminium alloy frames, composite wood deckings, plastic floats and stainless steel hardware.
Based in Dubai and Quatar, Mourjan Marinas IGY utilises its design, engineering, management and marketing expertise to benefit waterfronts around the world.

Ενέργεια: τι προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατατέθηκε στη Βουλή, αφού εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, προβλέπεται ότι μετά την πώληση ποσοστού 55% της ΔΕΠΑ και 31% του ΔΕΣΦΑ στο τέταρτο τρίμηνο του 2011 «ανοίγει» ο χορός των αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του energypress.gr, τα καινούργια δεδομένα σε σχέση με το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει πριν 3 εβδομάδες στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι ότι θα διαχωριστεί η ΔΕΠΑ από τη ΔΕΣΦΑ και θα αποκρατικοποιηθούν χωριστά, καθώς και ότι θα πωληθεί το ποσοστό του δημοσίου στα ΕΛΠΕ
Για τη ΔΕΗ αφήνει το ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης, τόσο του 17% όσο και χωριστά, των περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή μονάδων.

Αναλυτικά η λίστα αποκρατικοποιήσεων:

- την πώληση ποσοστού 55% της ΔΕΠΑ, από το 65% που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο, στο τέταρτο τρίμηνο του 2011
- την πώληση ποσοστού 31% του ΔΕΣΦΑ, από το 65% που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο, επίσης στο τέταρτο τρίμηνο του 2011
- την πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου, ήτοι 55,2%, στη ΛΑΡΚΟ, επίσης στο τέταρτο τρίμηνο του 2011
- την πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου, ήτοι 35,5%, στα Ελληνικά Πετρέλαια, στο πρώτο τρίμηνο του 2012
- την πώληση ποσοστού 17% της ΔΕΗ, από 51% που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο, στο τρίτο τρίμηνο του 2012
- την πώληση του 100% του υποθαλάσσιου κοιτάσματα φυσικού αερίου «Ν. Καβάλα», στο πρώτο τρίμηνο του 2013

ΑΠΕ
Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή επισημαίνεται ότι στο επίκεντρο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας τίθεται η πράσινη ανάπτυξη, και ότι αλλάζει ο προσανατολισμός στην ενέργεια «για την αξιοποίηση των δωρεάν ενεργειακών πόρων που η χώρα μας διαθέτει σε αφθονία: του ανέμου και του ηλίου».
Η κυβέρνηση στοχεύει στη σημαντική αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.
Παράλληλα, προετοιμάζεται το έδαφος τη μεταλιγνιτική εποχή και για αυτό το λόγο ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς της χώρας σε εγκαταλελειμμένο λιγνιτικό πεδίο της περιοχής της Κοζάνης.

Ακόμη σταδιακά προχωρά αι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας «με στόχο την τόνωση του ανταγωνισμού, την πραγματοποίηση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Πηγη  econews

Καθηµερινό φαινόµενο είναι η αποκάλυψη κυκλωµάτων

ΗΛΙΑΣ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ , ΤΑ ΝΕΑ
Καθηµερινό φαινόµενο είναι η αποκάλυψη κυκλωµάτων που µε κοµπίνες δρουν εις βάρος των ασφαλιστικών ταµείων. Εκτός από τους αναπήρους-µαϊµούδες αλλά και τους πεθαµένους που συνεχίζουν να... λαµβάνουν συντάξεις, µαζί µε τις πλαστές συντάξεις αλλοδαπών και τη χορήγηση ιατρικών ειδών σε συνταξιούχους που έχουν φύγει από τη ζωή, δεκάδες νέες περιπτώσεις έρχονται στη δηµοσιότητα.

Η τελευταία κοµπίνα αποκαλύφθηκε στο ΙΚΑ. Κύκλωµα επιτηδείων µε τη συνδροµή επίορκων υπαλλήλων του Ιδρύµατος αποµυζούσανεκατοντάδες χιλιάδες ευρώ γιαδήθεν δαπάνες µετακίνησης νεφροπαθών. Η απάτη αποκαλύφθηκε µε την αξιοποίηση των δεδοµένων του πληροφοριακού συστήµατος, σε συνδυασµό µε τακτικούς και στοχευµένους ελέγχους. Συγκεκριµένα, διαπιστώθηκε ότι στο ΥποκατάστηµαΛιβαδειάς οι δαπάνες για µετακινήσεις νεφροπαθών τα τελευταία χρόνια είχαν αυξηθεί υπέρογκα. Στη συνέχεια, αναζητήθηκαν τα παραστατικά των δαπανών και αποκαλύφθηκαν πλαστά έγγραφα και ψευδείς βεβαιώσεις περί του τόπου της θεραπείας και του τόπου κατοικίας, καθώς και υπερκοστολογηµένες δαπάνες µετακίνησης.

Ενδεικτικά, ενώ πραγµατικάδιέµεναν στην Αθήνα,δήλωναν ψευδή διεύθυνση κατοικίας στηΛιβαδειά, προκειµένουνα χρεωθεί το ΙΚΑ µε δαπάνηµετακίνησης ανάλογη της χιλιοµετρικής απόστασης Λιβαδειάς - Αθήνας, µε αποτέλεσµα να καταβάλλονται µε τη συνεργασία των εµπλεκοµένων ποσά µέχρι και 5.500 ευρώ µηνιαίως, αντί της νόµιµης χιλιοµετρικής αποζηµίωσης των 100-150 ευρώ. Με εντολή της ∆ιοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜκατατέθηκε µηνυτήρια αναφορά προκειµένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία κατάτων επίορκων υπαλλήλων (παραποµπή στο Πειθαρχικό µε το ερώτηµα θέσης σε διαθεσιµότητα). Επίσης µε προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, έπειτα από αίτηση ασφαλιστικών µέτρωντου ΙΚΑ, απαγορεύθηκε η µεταβολή της νοµικής και πραγµατικής κατάστασης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας µέχρι ποσού 2,5 εκατ. ευρώ σε δέκα εµπλεκοµένους (υπαλλήλους - αυτοκινητιστές - νεφροπαθείς) και δεσµεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασµοί τους µέχριτου ίδιου ποσού. Το µέγεθος της απάτης και η συνολική ζηµιά που υπέστη το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν έχουν ακόµη προσδιοριστεί, καθώς οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη δεδοµένου ότι αφορούν µεγάλο χρονικό διάστηµα. Από τα µέχρι τώρα στοιχεία, η ζηµιά του Ιδρύµατος έχει φτάσει το ποσό του 1.000.000 ευρώ.


Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ

www.in.gr
Έκτακτη εισφορά σε εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ, με κλιμακωτό συντελεστή, που θα ισχύσει για τέσσερα χρόνια και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για τα εισοδήματα του 2010 περιλαμβάνεται στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που παρουσιάζεται το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το πακέτο των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν θα συνίστανται σε νέους φόρους, εξάλειψη των φοροαπαλλαγών, αλλά και σε εξίσωση μισθών και εργασιακού καθεστώτος δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο και δεν θα εφαρμοστεί φέτος η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ που θα εμπεριέχονται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο και θα ανακοινωθούν σήμερα, Πέμπτη, από την κυβέρνηση περιγράφει η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας.

Τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρουν στην έκθεσή τους πως η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για πρόσθετους φόρους 2,45 δισ. ευρώ το 2011, για μειώσεις μισθών στο δημόσιο κατά 800 εκατ. ευρώ, για περικοπές επιδομάτων 833 εκατ. ευρώ, για μειώσεις 629 εκατ. ευρώ στις κοινωνικές μεταβιβάσεις, για εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ από συγχωνεύσεις στο Δημόσιο, για περικοπές 700 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και για την πώληση του 34% του ΟΠΑΠ έως το τέλος του έτους.

Ουσιαστικά τα μέτρα που θα εμπεριέχονται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο που θα παρουσιασθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συνίστανται σε νέους φόρους, εξάλειψη των φοροαπαλλαγών, αλλά και σε εξίσωση μισθών και εργασιακού καθεστώτος δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στην κατεύθυνση αυτή θα επιβληθεί εισφορά αλληλεγγύης, αντί της μείωσης του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος και της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, για εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.

Η εισφορά θα είναι πιθανότατα κλιμακωτή, από 1% έως 4% ανάλογα µε το ύψος του εισοδήματος, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί ακόμη τα κλιμάκια.

Η εισφορά δεν θα είναι έκτακτη, αλλά θα ισχύσει για τουλάχιστον 4 χρόνια, ενώ θα εφαρμοσθεί αναδρομικά από εφέτος για τα εισοδήματα του 2010.

Την ίδια στιγμή να καθιερώσει τεκμήρια επιτηδεύματος εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να συλλάβει τη μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή στα ελεύθερα επαγγέλματα. Το μέτρο αναμένεται να εισαχθεί µε το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου, αλλά η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι να έχει εφαρμογή από φέτος.

Τέλος, πιο ουσιαστικά και αυστηρά θα γίνουν και τα τεκμήρια διαβίωσης, καθώς τα σημερινά κριτήρια επιτρέπουν να δηλώνει κάποιος ελάχιστο εισόδημα, το οποίο επαρκεί οριακά για τη συντήρηση π.χ. ενός αυτοκινήτου ή για την πληρωμή διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων.