Saturday, March 19, 2011

Λιβύη ώρα μηδέν

Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός και θα αντιμετωπίσει την επείγουσα δράση για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι αμάχων, δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Λίγο πριν ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μετά την έκτακτη διεθνή σύνοδο στο Παρίσι ανακοίνωνε ότι ξεκινάει η στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης.
Την επέμβαση στη Λιβύη στηρίζουν η Γαλλία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και τα αραβικά έθνη.

Κάμερον: Ήρθε η ώρα για δράση
"Ο στρατηγός Καντάφι το προκάλεσε. Είπε ψέματα στη διεθνή κοινότητα, υποσχέθηκε κατάπαυση του πυρός και την παραβίασε", είπε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους της βρετανικής τηλεόρασης, μετά τη λήξη της διεθνούς συνόδου στο Παρίσι.

"Εξακολουθεί τις ωμότητες κατά του ίδιου του λαού του και επομένως ήρθε η ώρα για δράση. Πρέπει να είναι επείγουσα, πρέπει να επιβάλουμε την επιθυμία των Ηνωμένων Εθνών και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η σφαγή των αμάχων".

BLACK COFFEE - Eva Kesselring

Eva Kesselring was born in Zurich, and raised in Athens.
She took her first professional steps in 1977 co-hosting a weekly children's program on National Hellenic Television ERT1). She stayed with the show 4 years.

In 1986 she graduated from the Lycée Franco-Hellénique d' Athènes and got her Baccalauréat Diploma.
In 1987 Eva was hired as Production and Stage Manager for the Lena Platonos Concert, at the Lykabettus Theatre.


Την επίσπευση της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου εξετάζει η Κύπρος


Την επίσπευση της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου εξετάζει η Κύπρος, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στην αύξηση της ζήτησης στην παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ενέργειας της χώρας.

Όπως ανέφερε ο Σόλων Κασσίνης σε συνέδριο, το χρονοδιάγραμμα γεωτρήσεων της αμερικανικής εταιρείας Noble στα ανοιχτά της Μεγαλονήσου μπορεί να αρχίσει νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό που προέβλεπε έναρξή τους μέχρι τον Οκτώβριο. Η Κύπρος σχεδιάζει και δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για άλλες 12 περιοχές, συμπλήρωσε.

 

ΗΠΑ: Το Διαδίκτυο ξεπέρασε τις εφημερίδες ως πηγή ενημέρωσης

Για πρώτη φορά, το αναγνωστικό κοινό και τα διαφημιστικά έσοδα των ηλεκτρονικών εφημερίδων ξεπέρασαν εκείνο των έντυπων φύλλων. Σύμφωνα με την έκθεση State of the News Media του ινστιτούτου Pew, 46% των Αμερικανών δήλωσαν ότι διαβάζουν ειδήσεις στο Διαδίκτυο τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ 40% απάντησαν ότι ενημερώνονται από έντυπες εφημερίδες ή από τις ιστοσελίδες τους.

«Η μετατόπιση προς το Διαδίκτυο είναι εντυπωσιακή και επιταχυνόμενη. Η άμεση υιοθέτηση των συσκευών tablet από το κοινό και η εξάπλωση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτό το φαινόμενο», λέει ο επικεφαλής της μελέτης Τομ Ρόζενστιλ.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι εφημερίδες δεν υπέστησαν μόνο πλήγμα από την οικονομική κρίση και τη σημαντική μείωση διαφημιστικών εσόδων, αλλά από την επιλογή των καταναλωτών να αναζητούν την ενημέρωσή τους στο Διαδίκτυο και τη μετακίνηση της διαφημιστικής δαπάνης προς την κατεύθυνση αυτή. Ομιλοι εφημερίδων, όπως οι Gannet, New York Times και McClatchy συνεχίζουν να αναφέρουν υποχώρηση των διαφημιστικών εσόδων, τη στιγμή που άλλα μέσα -όπως η τηλεόραση- βιώνουν ανάκαμψη διαφημιστικών εσόδων.

Ολοκληρώθηκε το 13ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Βραβεία «ηθικά» αλλά όχι χρηματικά (λόγω της οικονομικής στενότητας της διοργάνωσης)ήταν αυτά που δόθηκαν απόψε στη διάρκεια της τελετής λήξης και απονομής τους στο 13ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Πέραν των βραβείων που δόθηκαν σε τέσσερις ταινίες της διοργάνωσης, το κοινό απένειμε και πάλι το γενικό βραβείο «προσέλευσης και ενδιαφέροντος» καθώς το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ συγκέντρωσε χιλιάδες θεατών και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κοινού.

Ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 90 λεπτών για τον τρόπο που γεννιούνται τα παιδιά σήμερα με μαρτυρίες μαμάδων για το πώς έζησαν τον τοκετό τους, για την υπέρμετρη ιατρικοποίηση του τοκετού και της εγκυμοσύνης, με τίτλο « Το μωρό μου φτάνει» έλαβε το πρώτο βραβείο κοινού για ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ υπογράφουν σκηνοθετικά ο Αλέξης Πόνσε και η Βιβή Ζωγράφου.

Το αντίστοιχο βραβείο για ξένη παραγωγή δόθηκε στη Νορβηγική ταινία «Δάκρυα της Γάζας» σε σκηνοθεσία Βίμπεκε Λέκεμπεργκ . Η ταινία ακολουθεί τρία παιδιά στη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα το 2008.
Τα βραβεία κοινού που αφορούν σε ταινίες (μια ελληνική και μια ξένη παραγωγή αντίστοιχα) κάτω των 45’ απονεμήθηκε:

Friday, March 18, 2011

Πού εστιάζονται οι ανησυχίες στα πυρηνικά της Φουκουσίμα

Μία εβδομάδα μετά την αρχή των αλλεπάλληλων καταστροφών που πλήττουν την Ιαπωνία, ο στρατός και η εταιρεία Tepco προσπαθούν απεγνωσμένα να ρίξουν νερό στον αντιδραστήρα 3, o oποίος χρησιμοποιούσε καύσιμα με επικίνδυνο πλουτώνιο, καθώς και στη δεξαμενή με τα χρησιμοποιημένα καύσιμα του αντιδραστήρα 4, τα οποία παραμένουν εκτεθειμένα στον αέρα και απειλούν με διαρροή.

Την Παρασκευή, η ιδιοκτήτρια Tepco (Tokyo Electric Company) δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να σφραγίσει με τσιμέντο το σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, όπως είχε γίνει στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ το 1986.


Ειδικοί εκτιμούν ότι τα πολλαπλά προβλήματα στη Φουκουσίμα δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στη διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενεργών ισοτόπων, Καθησυχάζουν πάντως ότι το ραδιενεργό νέφος θα περιοριστεί σε μια απόσταση 100 χιλιομέτρων από τον σταθμό, και δεν θα εξαπλωθεί στην ατμόσφαιρα όπως είχε συμβεί στο Τσερνομπίλ.

Στην κλίμακα 5 – από 4 – αναβαθμίστηκε ο συναγερμός για τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Στην κλίμακα 5 – από 4 – αναβαθμίστηκε ο συναγερμός για τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη μηχανικών, οι οποίοι εξετάζουν ως τελευταία λύση να θάψουν το σταθμό με τσιμέντο και άμμο ώστε να προλάβουν μεγάλη έκλυση ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι ρίψεις νερού στον αντιδραστήρα Νο 3 προκειμένου να μειωθεί η θερμοκρασία, καθώς και οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον αντιδραστήρα Νο 2.


Η Ιαπωνία ζήτησε τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιμετώπιση της κρίσης καθώς ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας έκανε λόγο για μάχη με το χρόνο.


skai.gr 

Άμεση κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης

Άμεση κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, αποδεχόμενος την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Η Τρίπολη αναλαμβάνει την υποχρέωση να προστατέψει τους Λίβυους και τους ξένους πολίτες» τόνισε. Με εξαιρετική επιφύλαξη αντιμετωπίζουν Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία και Βρετανία τις ανακοινώσεις της Τρίπολης που ήλθαν εν μέσω πυρετωδών διεργασιών σε διεθνές επίπεδο για την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων κατ' εφαρμογή του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών.

«Αποφασίσαμε την άμεση κατάπαυση του πυρός και το τέλος όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων» ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στους δημοσιογράφους ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών Μουσα Κούσα.


Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Τρίπολη «θα προστατέψει όλους τους πολίτες, τους ξένους που βρίσκονται στη χώρα, αλλά και τα ξένα περιουσιακά στοιχεία». Επέκρινε ταυτόχρονα τη διεθνή κοινότητα για την υιοθέτηση του ψηφίσματος, λέγοντας ότι συνιστά παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Λιβύης.


Η κίνηση του καθεστώτος Καντάφι ήλθε λίγες ώρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων και τη λήψη «κάθε άλλου απαιραίτητου μέτρου» στην αφρικανική χώρα με στόχο την προστασία των αμάχων.

Tuesday, March 15, 2011

Μειώθηκε ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος

Έρευνα του Lloyd's Register

Η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε τον ελληνόκτητο εμπορικό στόλο (με ξένη σημαία πλοία αλλά υπό ελληνική διαχείριση) σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας έρευνας του Lloyd's Register - Fairplay (Αγγλικός Νηογνώμονας).

Συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2011, σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, ο ελληνόκτητος στόλος μειώθηκε κατά 148 πλοία.

Ο στόλος που ελέγχουν ελληνικά συμφέροντα αριθμούσε 3.848 πλοία συνολικής χωρητικότητας 261,675 εκ. τόνων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και 621 πλοία που κτίζονται σήμερα σε διάφορα ναυπηγεία του κόσμου. Επίσης, κατά 52 μειώθηκαν τα πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία.

Πέρυσι ο στόλος των ελληνικών συμφερόντων αριθμούσε 3.996 πλοία συνολικής χωρητικότητας 258,121 εκατ. τόνων συμπεριλαμβανομένων και των 826 υπό ναυπήγηση πλοίων.

Χ. Τζ. Ουελς, ο προφήτης του Ιντερνετ και της σεξουαλικής ελευθερίας

 Λαμπρινή Κουζέλη |  www.tovima.gr

Οταν ο Ορσον Ουέλες διάβασε το 1938 στο ραδιόφωνο μια διασκευή του Πολέμου των κόσμων του βρετανού μυθιστοριογράφου Χ. Τζ. Ουέλς (1866-1946), ο θρύλος λέει ότι η ιστορία ήταν τόσο αληθοφανής, που οι Αμερικανοί πανικοβλήθηκαν και νόμισαν ότι οι Αρειανοί επιτίθενται στη Γη. Το πορτρέτο ενός από τους καταξιωμένους πατέρες της επιστημονικής φαντασίας, του βρετανού συγγραφέα της διάσημης Μηχανής του χρόνου, των Θαυμαστών ιστοριών και του Αόρατου ανθρώπου –που πρόσφατα απολαύσαμε στην πρώτη του ελληνική μετάφραση από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (Ο αόρατος, Κίχλη, 2009)– σκιαγραφεί, από μια απρόσμενη οπτική γωνία, ο γνωστός μελετητής της λογοτεχνίας και μυθιστοριογράφος Ντέιβιντ Λοτζ στη μυθιστορηματική βιογραφία του η οποία μόλις κυκλοφόρησε στη Βρετανία.

Συγγραφέας περισσότερων από 100 μυθιστορημάτων, ιστορικών και κοινωνικοπολιτικών βιβλίων, βίος και πολιτεία, γνώριμος κάθε πολιτικής και λογοτεχνικής προσωπικότητας της εποχής του, οραματιστής της επιστήμης, μέλος της Σοσιαλιστικής Φαβιανής Εταιρείας και υπέρμαχος ενός μοντέλου σοσιαλιστικής κοινωνίας βασισμένου σε μια εκδοχή της Πολιτείας του Πλάτωνα, δημιουργός ουτοπιών και κοινωνικός προφήτης, ο Ουέλς προβλημάτισε τον Λοτζ. Όπως εξομολογείται στον Guiardian, στην αρχή δεν ήξερε από πού να πιάσει τη ζωή του Ουέλς ώστε να στήσει μια ελκυστική αφήγηση. Εντέλει κατέληξε στην ερωτική ζωή του, που κάθε άλλο παρά συμβατική και βαρετή ήταν. Διότι αυτό που δεν είναι γνωστό σε πολλούς, λέει ο Λοτζ, είναι πως ο Ουέλς ήταν, μεταξύ όλων των άλλων ιδιοτήτων του, και ένας προφήτης της μετέπειτα σεξουαλικής επανάστασης.

Την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου του προς την Ελλάδα, ύψους 4,1 δισ. ευρώ, ενέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ

Την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου του προς την Ελλάδα, ύψους 4,1 δισ. ευρώ, ενέκρινε και τυπικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , σε συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Η πλειονότητα των μελών του ΔΣ εξέφρασαν ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα, ωστόσο επισήμαναν ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να πετύχει η εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για τα αποτελέσματα της συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης και τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με το δάνειο που έχει δοθεί στην Ελλάδα και αφορούν στη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του.
Ο κ. Ρουμελιώτης ζήτησε να προχωρήσει και το Ταμείο, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ΕΕ, στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του μέρους του δανείου που έχει δοθεί από το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κίνηση που αναμένεται να γίνει αφού την έχει υποστηρίξει δημόσια ο ίδιος ο γενικός διευθυντής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου

Σημαντική οικονομική ανάσα έδωσαν στην Ελλάδα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης. Η χώρας μας κέρδισε την μείωση επιτοκίων κατά μια μονάδα. Επίσης αυξήθηκε το χρονικό όριο για την απόσβεση τους στα 7,5 χρόνια.

Στη συνεδρίαση αυτή κερδήθηκε και μια μάχη που η κυβέρνηση θεωρούσε χαμένη. Τελικώς όμως αποφασίστηκε να δοθεί στους υπάρχοντες μηχανισμούς η δυνατότητα να αγοράζουν κρατικά ομολόγα των χωρών της ευρωζώνης. Επιπλέον υπήρξε θετική αντιμετώπιση για την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, πρόταση που η Ελλάδα στήριξε από την πρώτη στιγμή.
O Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, στη συνέντευξη που έδωσε κατά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, μίλησε για ιστορικές αποφάσεις όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για το ευρώ. «Ζητήσαμε τη βοήθεια των εταίρων μας στην ευρωζώνη για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος», δήλωσε. Απέδωσε την «επιτυχή μάχη» που έδωσε στα όπλα με τα οποία προσήλθε στη διαπραγμάτευση: την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που έδειξε η χώρα απέναντι στο πρόγραμμα σταθερότητας.

Sunday, March 13, 2011

Έχει μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης ακόμα κι απ' τον Albert Einstein

Είναι 11 ετών και της αρέσει να κολυμπάει και ν’ ακούει μουσική. Αλλά, ενώ η Βικτώρια Κάουι επιμένει ότι είναι ακριβώς όπως κάθε άλλο κορίτσι της ηλικίας της, από μια άποψη είναι πολύ διαφορετική.

Τι είναι αυτό όμως που την κάνει τόσο διαφορετική; Η μικρή Βικτώρια έγινε δεκτή στη Mensa (ο μεγαλύτερος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός για άτομα με υψηλό δείκτη IQ) όταν σκόραρε 162 σε τεστ IQ - καλύτερο σκορ ακόμα και από αυτό που επιτεύχθηκε από τον Albert Einstein, τον Stephen Hawking και τον Bill Gates

Το αποτέλεσμα αυτό, την κατατάσσει στην κορυφή του 1% του βρετανικού πληθυσμού από άποψη ευφυΐας.
Η Βικτώρια, στην οποία έχουν ήδη προσφέρει υποτροφίες 4 σχολεία διεθνούς κύρους, δήλωσε: «Όταν πήρα τα αποτελέσματα, έμεινα πραγματικά έκπληκτη. Είναι αρκετά τρομακτικό να σε συγκρίνουν με μεγάλα μυαλά, αλλά είναι και πολύ ωραίο να θεωρείσαι τόσο έξυπνος».

Πέρα από το γεγονός ότι το IQ της ξεπερνάει αυτό των λαμπρών επιστημόνων που προαναφέραμε και του ιδρυτή της Microsoft κ. Gates, η βαθμολογία της δείχνει ότι η μαθήτρια έχει υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και από τον Sigmund Freud, ο οποίος φέρεται να έχει δείκτη νοημοσύνης 156, και τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, με 145.

Νέα Ελληνική θέση στο βιβλίο Guinness για το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο.

Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness απέκτησε σήμερα η τυροκομική μονάδα του Ιωάννη Σταθώρη στην Ιερισσό Χαλκιδικής, στην οποία παρασκευάστηκε το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο.

Ο εκπρόσωπος της Guinness World Records, Τζακ Μπρόκμπαντ παρέδωσε το πιστοποιητικό της εγγραφής στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ στον ιδιοκτήτη του τυροκομείου Ιωάννη Σταθώρη στο περιθώριο της 21ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop.
«Το τυρί με την ονομασία «κατσικίσιο πετρωτό» ήταν 939 κιλά», δήλωσε ο Ιωάννης Σταθώρης και εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το επίτευγμά του.

«Κόψαμε το τυρί, το δοκιμάσαμε μαζί με τους επισκέπτες της έκθεσης και είναι εξαιρετικής ποιότητας», ανέφερε προσθέτοντας ότι επιδίωξή του είναι η πρωτοτυπία και η ποιότητα προϊόντων του τυροκομείου του, στο οποίο απασχολούνται 15 άτομα.

Ούτε μια δημοσίευση στα ρεπορταζ των δελτίων ειδήσεων ... Ντροπή

Άρθρο από αναγνώστη meiri.eti@gmail.com

Ένας Παλαιστίνιος σκότωσε πέντε Ισραηλινούς αφού εισέβαλε σε εβραϊκό εποικισμό στην Δυτική Όχθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου!!!!

O δράστης της επίθεσης εισέβαλε σε κατοικία στον εποικισμό Ιταμάρ -- κοντά στη Νάμπλους -- και μαχαίρωσε ένα ζευγάρι και τρία παιδιά, περιλαμβανομένου ενός βρέφους. Τα θύματα, ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ TΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΝΤΡΟΠΉ   !!!!!!!!!!!!!!!!!