Saturday, March 5, 2011

Γιώργος Κοντραφούρης - Daddy Yorgos



Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Σε ηλικία 16 χρονών στράφηκε προς την τζαζ που τον εμπνέει και του χαρίζει συνεχή επιτυχία. Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος "Page One" και ενεργό μέλος του "EXIT" και του "Houston Pearson Quartet" έχει συνεργαστεί σε πολλές ηχογραφήσεις με κορυφαίους διεθνείς μουσικούς Arild Andersen, Carey Bell, Bob Brozman, Carla Cook, Keith Copeland, Wayne Dockery, Stepko Gut, Marc McDonald, Markus Stockhausen, Louisiana Red, Andy Shepard κ.α., ενώ έχει ηχοργραφήσει τρία προσωπικά CD και ήταν ο ενορχηστρωτής και διευθυντής παραγωγής CD του της Σοφίας Νοητής "Άγιος Χρόνος" (2000). Εργάστηκε ως καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Athenaeum και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας.

Ενδιαφέρον της «Cosco» να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για το Θριάσιο Πεδίο

«Ξαναζεσταίνεται» το ενδιαφέρον του κινεζικού ομίλου «Cosco» να συμμετάσχει τελικά στο διαγωνισμό ανάπτυξης εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινεζική πλευρά μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας στο Πεκίνο και τις συνομιλίες που είχε ο Ελληνας υπουργός με στελέχη της Cosco και τον πρόεδρό της Capt Wei Jiafou, εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει τελικά στο διαγωνισμό και παρά το γεγονός ότι κάποια από τα αιτήματά της δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Εξάλλου, ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, σε δήλωσή του σε σημερινή εφημερίδα, δηλώνει ότι ειδοποιήθηκε από τον κινεζικό όμιλο ότι θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό για το Θριάσιο που θα γίνει στις 28 Μαρτίου.

Μερικά από τα αιτήματα της Cosco ήταν να προβλέπεται στο διαγωνισμό να μπορεί να δημιουργηθεί ζώνη ελεύθερου εμπορίου, να επιτραπεί η μεταποιητική δραστηριότητα, αλλά και να μην συμμετέχει η ΓΑΙΟΣΕ με ποσοστό άνω του 5% στο διαγωνισμό.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίκαιρος Λόρκα στο Ίδρυμα Κακογιάννη


Με αφορμή τα 75 χρόνια από το θάνατο του Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, ο σκηνοθέτης Γιάννης Ιορδανίδης ανοίγει το αφιέρωμα στον κορυφαίο ποιητή, που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την παράσταση «Η Τελευταία Μέρα».

Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση, από πεζά και άλλα κείμενα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και του Ραφαέλ Μαρτίνεθ Ναδάλ, που γοήτευσαν τον σκηνοθέτη, ο οποίος υπογράφει και τη θεατρική τους διασκευή και παρουσίαση.
Στην παράσταση, ο θεατής παρακολουθεί ένα κείμενο που αφορά στην τελευταία ημέρα του Λόρκα στη Μαδρίτη, ένα μήνα περίπου πριν από τον τραγικό θάνατό του στις 19 Αυγούστου 1936, όπως την αφηγείται ο στενός φίλος του, που είναι ο άνθρωπος που διέσωσε το μέχρι τότε άγνωστο χειρόγραφο του έργου «Το Κοινό».
Στο έργο «Η Τελευταία Μέρα» αναδεικνύεται το τραγικό δίλημμα του Λόρκα για το αν πρέπει να μείνει στη Μαδρίτη ή να φύγει στη Γρανάδα, όπου τελικά έγινε και η σύλληψή του λίγες μέρες αργότερα και η εκτέλεσή του από τις φασιστικές δυνάμεις.

Thursday, March 3, 2011

B.B. King - The Thrill Is Gone

Έρευνα σε βάρος του Καντάφι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

skai.gr
Τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του Καντάφι, των γιων του και πολλών υψηλόβαθμων Λίβυων αξιωματούχων, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ανακοίνωσε ότι αρχίζει την Πέμπτη ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο Οκάμπο.

Οι έρευνες θα αφορούν και στελέχη της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το λιβυκό Σύνδεσμο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η καταστολή είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 6.000 ανθρώπων, από τους οποίους 3.000 σκοτώθηκαν στην Τρίπολη και 2.000 στη Βεγγάζη.

Είχε προηγηθεί απόφαση το Σάββατο του
Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ζητούσε να επιληφθεί της κατάστασης στη Λιβύη ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τουλάχιστον 180.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.


Τι δεν κανει νιαου-νιαου στα κεραμίδια;

Πέντε νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ

naftemboriki.gr

Πέντε νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ ενεργοποιούνται εντός του έτους από τα οποία αναμένεται να ωφεληθούν 100.000 εργαζόμενοι ή άνεργοι.


Τα νέα προγράμματα για το 2011 είναι τα εξής:

1. «Επιταγή Επανένταξης» με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 ανέργους,

2. Απασχόλησης 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

3. Διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας, έτους 2011 και διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών,

ΙΟΒΕ: Περαιτέρω βελτίωση του οικονομικού κλίματος

naftemboriki.gr

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανακάμπτει για δεύτερο κατά σειρά μήνα το Φεβρουάριο ανερχόμενος στις 79,4 μονάδες, από 75,6, τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ.
Η βελτίωση του Φεβρουαρίου εκπορεύεται από άνοδο των δεικτών σε όλους τους τομείς της οικονομίας, εκτός των Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, έντονη ανάκαμψη των επιχειρηματικών προσδοκιών σημειώνεται στη Βιομηχανία και στο Λιανικό Εμπόριο, ενώ ηπιότερη είναι η βελτίωση στις Κατασκευές. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δείκτες παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ταυτόχρονα και η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημειώνει περαιτέρω άνοδο τον Φεβρουάριο, με το σχετικό δείκτη να σημειώνει τη λιγότερο αρνητική επίδοση του τελευταίου πενταμήνου. Τα αποτελέσματα της έρευνας του Φεβρουαρίου υποδηλώνουν ίσως τη ψυχραιμότερη αξιολόγηση των εξελίξεων στην οικονομία και ενδεχομένως την προσδοκία ότι οι συνθήκες το 2011 θα είναι λιγότερο δυσμενείς σε σχέση με το 2010, εξέλιξη που μακροοικονομικά αντανακλάται στις εκτιμήσεις για ηπιότερη έκταση της ύφεσης. Αναλυτικότερα:

Νορβηγία: Tριών ετών το Διεθνές Θησαυροφυλάκιο Σπόρων

Με την προσθήκη 3.600 νέων σπόρων γιόρτασε τα τρίτα του γενέθλια το Διεθνές Θησαυροφυλάκιο Σπόρων στο Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας. Στα νέα αποκτήματα συγκαταλέγονται: σπόροι των απειλούμενων φασολιών Λίμα που μπορούν να αναπτυχθούν υπό ξηρές καιρικές συνθήκες και σε μεγάλα υψόμετρα, των πεπονιών κανταλούπ, τα οποία είναι ανθεκτικά στην αφίδα (μελίγκρα), αλλά και φασολιών σόγιας που είχαν συλλέξει τη δεκαετία του 1920 στην Κίνα Αμερικανοί επιστήμονες του υπουργείου Γεωργίας.


Οι ερευνητές του «Θησαυροφυλακίου της Ημέρας της Κρίσης», όπως το αποκαλούν, παρέλαβαν τις τελευταίες ημέρες σπόρους από 94 χώρες, οι οποίοι προστέθηκαν στις 600.000 ποικιλίες που ήδη βρίσκονται αποθηκευμένες στις υπόγειες εγκαταστάσεις του στον Αρκτικό Κύκλο.

Πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 03/03/2011

 
meteo.gr
 
Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές στα ηπειρωτικά και στα βόρεια κυρίως τμήματα του Αιγαίου, μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και χιόνοπτώσεις στα ορεινά, καθώς επίσης στα ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και πιθανόν πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Β. Ελλάδας, περιμένουμε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Κεντρική – Ανατολική χώρα και το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 - 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά στη Δ. Μακεδονία οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 2, από 3 έως 8 στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 11 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 3 έως 7 στο Βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 17 - 19 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωικές περιοχές και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελώδεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο. Παράλληλα στον Πατραϊκό το ανατολικό ρεύμα θα φτάνει τα 7 μπ., ενώ στη θάλασσα των Κυθήρων οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 8 μπ.

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12-13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 8. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι από το απόγευμα τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 - 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

More Libyan crude cargoes sail from ports –source

At least 2.4 million barrels of crude oil in four tankers have left Libyan ports in the past 24 hours despite mounting violence in Africa's third largest producer, shipping and trade sources said on Wednesday.
Forces loyal to Muammar Gaddafi attacked the major oil export terminal of Marsa El Brega in the first sign of a counter-offensive by Libya's leader in the rebel-controlled east, which rebels said they had repulsed.
As fighting continues across Libya, the oil industry is trying to assess the output lost, with outage estimates currently around 800,000 barrels per day (bpd).


Shipping and trade sources said two cargoes were exported from the port of Zawiyah close to Tripoli with another sailing from Zueitina in the east in the past 24 hours.

Piracy agenda at IMO

Within the context of IMO’s World Maritime Day theme “Piracy: orchestrating the response”, a meeting took place at the Organization’s headquarters. Invited to the meeting were representatives of countries that participate in the anti-piracy campaign off the coast of Somalia by making available naval assets and military aircraft. It was also attended by representatives of the shipping industry.

The meeting focused on the third objective of the IMO Action Plan launched in early February, namely “to promote greater levels of support from, and co-ordination, with navies” In this respect, appreciation was expressed to the commanding officers, officers and crews of the vessels deployed to protect shipping off the coast of Somalia and to their Governments for dispatching them there and bearing the considerable costs of their doing so. The meeting discussed matters pertaining to better co-ordination among, and optmal deployment of, naval vessels operating in the Gulf of Aden and in the Western Indian Ocean area as well as the legal basis of their operation for maximum efficiency.

LNG ship shortage hurts new players –Golar

A lack of available liquefied natural gas (LNG) tankers helped push charter rates up this winter and continues to hamper trade for smaller players without access to tonnage, shipper Golar LNG said.
Large increases in Asian demand and new projects coming online have shrunk the number of available tankers in recent months, making it difficult to secure short term deals, Golar said.
While higher charter rates helped Golar's shipping arm, its new trading subsidiary, Golar Commodities, struggled to make inroads into a market long dominated by players like BG Group (BG.L), BP (BP.L) or Royal Dutch Shell (RDSa.L) with fleets of their own.


"The earnings and prospects of Golar Commodities have been negatively influenced by the tightening of the LNG shipping market," Golar said at the release of its fourth quarter results. "Shipping challenges are making it difficult for new entrants."

Wednesday, March 2, 2011

JOHN PRIMER & THE REAL DEAL BLUES BAND LIVE @ HALF NOTE



29/04/2010


Υπέροχη βραδιά, αυθεντικό Blues από το μαθητή του Muddy Waters.
Βρεθήκαμε με τους RO40 για live σεμινάρια blues.

JOHN PRIMER & THE REAL DEAL BLUES BAND LIVE @ HALF NOTE



29/04/2010

Υπέροχη βραδιά, αυθεντικό Blues από το μαθητή του Muddy Waters.
Βρεθήκαμε με τους RO40 για live σεμινάρια blues.

Καλές θαλασσες Capt Μανόλη

Τις φωτογραφίες έστειλε ο Capt Μανόλης που εκτός από καλό παιδί και καλός ναυτικός είναι κι ενας απο τους έλληνες πλοιάρχους που πρωτοκαπετάνεψε σε πολύ νεαρή ηλικία και ένας απ' τους ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι για την Ελληνική μας ναυτιλία και τους ανθρώπους της.
Το πλοιο ειναι ένα tanker 274μ. τύπου CRUDE OIL / PRODUCT CARRIER χωρητικότητας 163 χ.τ. 
Καλές θάλασσες, καλά ταξίδια και με το καλό να μας έρθεις Μανολάκη ...



Tuesday, March 1, 2011

Somalian Piracy Threat Map

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καντάφι

Διπλωματικός και στρατιωτικός κλοιός Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω από τη Λιβύη.

Η ΕΕ ενέκρινε πακέτο κυρώσεων σε βάρος του καθεστώτος Καντάφι.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη δεσμευτεί λιβυκά περιουσιακά στοιχεία, συνολικού ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο των κυρώσεων που αποφάσισε ο Λευκός Οίκος.

Το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη εξετάζουν ΗΠΑ και Βρετανία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Καναδό πρωθυπουργό, συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να μην επιτραπεί στα στρατεύματα του Καντάφι να συνεχίσουν τη βίαιη καταστολή, αλλά και στην εξέταση του ενδεχομένου λήψης περαιτέρω δράσεων, αν χρειαστεί.
Ο Καντάφι επιδιώκει διάλογο
Μπορεί ο Μουαμάρ Καντάφι επισήμως να αρνείται να παραδεχτεί ότι γίνονται διαδηλώσεις στους δρόμους της Τρίπολης υποστηρίζοντας ότι όλοι οι Λίβυοι τον «λατρεύουν», ωστόσο φέρεται να ανέθεσε σε έμπιστο συνεργάτη του να έχει διαβουλεύσεις με την ηγεσία της ανατολικής περιοχής της Λιβύης, η οποία δεν τελεί πλέον υπό τον έλεγχο του.

Όπως είπε στη δημοσιογράφο του δικτύου ABC Κριστιάν Αμανπούρ, η οποία του πήρε συνέντευξη: «όλοι οι άνθρωποί μου με αγαπούν. Θα πέθαιναν για να με προστατεύσουν».

Παράλληλα, κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι εγκατέλειψαν την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά των «τρομοκρατών», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο Καντάφι χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα «καλό άνθρωπο» που όμως φαίνεται ότι είναι «παραπληροφορημένος» όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη, όπως αναφέρει το κανάλι στην ιστοσελίδα του.
 
Πηγή  skai.gr

Σομαλοί πειρατές κρατούν ομήρους παιδιά

Τρία παιδιά ηλικίας 12 έως 16 ετών είναι ανάμεσα στους ομήρους που κρατούν σομαλοί πειρατές.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του BBC, οι πειρατές κατέλαβαν στις 24 Φεβρουαρίου πλοίο, στο οποίο επέβαιναν δανοί πολίτες, στον Ινδικό Ωκεανό.

Εκτός από τα παιδιά, όμηροι είναι οι γονείς τους και δύο μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πλοίο μετά την πειρατεία κατευθύνθηκε στη Σομαλία.

«Δεν μπορώ καν να σκεφτώ ότι παιδιά έχουν πέσει θύματα των πειρατών», είπε η υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Λένε Έσπερσεν, η οποία καταδίκασε απερίφραστα τις πράξεις των πειρατών.

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κίνδυνου την περασμένη Πέμπτη, αλλά η πειρατεία επιβεβαιώθηκε την Τρίτη.

Η κα. Έσπερσεν σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για βοηθήσει τους ομήρους, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή τους

Ανοδική αναθεώρηση για ανάπτυξη - πληθωρισμό

Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2011 σε Ευρωζώνη και Ε.Ε, προχώρησε η Κομισιόν, την στιγμή που η Ελλάδα διανύει περίοδο βαθιάς ύφεσης.

Προβλέπει ανάπτυξη στην Ευρωζώνη της τάξης του 1,6%, έναντι αρχικής εκτίμησης 1,5% και σε επίπεδο Ε.Ε, ανάπτυξη 1,8% έναντι αρχικής εκτίμησης 1,7%.

Αντίστοιχα, αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό τον οποίο εκτιμά στο 2,2%, έναντι 1,8 που προέβλεπε αρχικά.

Πρόκειται για τις ενδιάμεσες εκτιμήσεις της "Κομισιόν", με βάση τις επιδόσεις των μεγαλυτέρων οικονομιών της ευρωζώνης, που αντιστοιχούν σε περίπου 80% της οικονομικής δραστηριότητας των 17 κρατών μελών της ζώνης αυτής.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκε απροσδόκητη μείωση της ανεργίας σε επίπεδο Ε.Ε. Υποχώρησε τον Φεβρουάριο στο 9,9%, από 10% που ήταν τον Ιανουάριο.


Πηγή skai.gr

Monday, February 28, 2011

Στη δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή ο Μπερλουσκόνι

Ενώπιον της ιταλικής δικαιοσύνης θα βρεθεί τη Δευτέρα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς επαναλαμβάνεται μία δίκη με κατηγορίες εις βάρος του και εις βάρος συνεργατών του, που αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής.
Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά δικών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Ιταλός πρωθυπουργός ο οποίος δοκιμάζει πλέον έντονη φθορά στη δημόσια εικόνα του, εν μέσω των σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει εις βάρος του.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο πρωθυπουργός και μεγαλοστελέχη της εταιρείας του Mediaset, κατηγορούνται ότι υπερτιμολόγησαν σκόπιμα τα ποσά που καταβλήθηκαν για την εξασφάλιση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μέσω υπεράκτιων εταιρειών κυριότητας του Μπερλουσκόνι και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν μέρος από τα δηλωθέντα ποσά, για τη δημιουργία και την τροφοδοσία «μαύρων» ταμείων.

Η δίκη είχε τεθεί στο περιθώριο για περίπου ένα χρόνο, αλλά τώρα επαναλαμβάνεται μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου να απογυμνώσει το Μπερλουσκόνι από την ασυλία που τον προστάτευε από την προσαγωγή σε δίκες.
Άλλες δύο δίκες, που εκκρεμούν για τον Μπερλουσκόνι, θα ξεκινήσουν το Μάρτιο, την ώρα που μία εντελώς ξεχωριστή υπόθεση παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης στις 6 Απριλίου.Πρόκειται για τις κατηγορίες εναντίον του Ιταλού πρωθυπουργού, για πληρωμένο σεξ με μία ανήλικη χορεύτρια σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης, αλλά και την χρήση, στη συνέχεια, των εξουσιών του για να μην αποκαλυφθεί η υπόθεση.

Ο Μπερλουσκόνι αρνείται όλες τις κατηγορίες, που τις αποδίδει σε σχέδια «αριστερών» πολιτικών του αντιπάλων με σκοπό να τον καταστρέψουν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βραβεία Όσκαρ του 2011

- Καλύτερης ταινίας - «Ο Λόγος του Βασιλιά»
- Πρώτου Αντρικού Ρόλου - Κόλιν Φερθ - «Ο Λόγος του Βασιλιά»
- Πρώτου Γυναικείου Ρόλου - Νάταλι Πόρτμαν - «Μαύρος Κύκνος».
- Σκηνοθεσίας - Τομ Χούπερ - «Ο Λόγος του Βασιλιά»
- Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου - Μελίσα Λίο - «The Fighter»
- Δεύτερου Αντρικού Ρόλου - Κρίστιαν Μπέιλ - «The Fighter»
- Διασκευασμένου Σεναρίου - Ααρον Σόρκιν - «The Social Network».
- Πρωτότυπου Σεναρίου - Ντέιβιντ Σέιντλερ - «Ο Λόγος του Βασιλιά»
- Ξένόγλωσσης ταινίας- «In a Better World» (Δανία)
- Κινουμένων Σχεδίων - «Toy Story 3»
- Τραγουδιού - «We Belong Together» από το «Toy Story 3»
- Μουσικής - «The Social Network»
- Μοντάζ - «The Social Network»
- Φωτογραφίας - «Inception»
- Ηχου - «Inception»
- Επεξεργασίας Ηχου - «Inception»
- Οπτικών Εφέ - «Inception»
- Καλλιτεχνική Διεύθυνση - «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».
- Κοστούμια - «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»
- Μακιγιαζ - «Ο Λυκάνθρωπος»
- Ντοκιμαντέρ - «Inside Job»
- Ντοκιμαντέρ μικρού Μήκους - «Strangers No More»
- Μικρού Μήκους - «God of Love»
- Κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους - «The Lost Thing»

Oscar 2011 - live stream


Η διαδρομή του Κυνόδοντα μέχρι τώρα, απέδειξε ότι ο ελληνικός κινηματογράφος μπορεί να υπάρξει στο διεθνές στερέωμα, έστω και αμυδρά, αν γίνονται προσπάθειες όπως αυτές του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο «Κυνόδοντας» προκρίθηκε, ανάμεσα σε 66 ταινίες από όλο τον κόσμο, για την τελική πεντάδα των ταινιών για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η διαδρομή του ήταν αρκετά υποσχόμενη. Βραβευμένος στις Κάννες, πολυσυζητημένος και προκλητικός, ο «Κυνόδοντας», για τον οποίο επενέβη έως και η αστυνομία στα Seven Film Galleries της Θεσσαλονίκης, με έξαλλη πελάτισσα να επιτίθεται με αφορμή το κατ’ αυτήν «ανήθικο» περιεχόμενό του, κατάφερε να ξεχωρίσει και να μπει στην πρώτη 5άδα των υποψήφιων για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.