Monday, November 22, 2010

Οργανωμένες μαρίνες σκαφών αναψυχής

Σήμερα, λειτουργούν στην Ελλάδα περίπου 20 οργανωμένες μαρίνες σκαφών αναψυχής, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους εγχώριους και αλλοδαπούς τουρίστες. Αρκετές από αυτές είναι βραβευμένες από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης», μια σημαντική αναγνώριση, η οποία προσδίδει  αξιοπιστία στις ελληνικές μαρίνες και, κατά συνέπεια, προσελκύει νέους υποψήφιους πελάτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές μαρίνες στην Ελλάδα διοικούνται αποκλειστικά από τις εταιρείες θαλάσσιου τουρισμού (yachting), ενώ οι μεγαλύτερες από αυτές  διαθέτουν ήδη ιδιόκτητες μαρίνες σε όλη την Ελλάδα, όπως στο Ιόνιο Πέλαγος, το Αιγαίο Πέλαγος, τα παράλια της Ηπειρωτικής Ελλάδας κ.λ.π., για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των πελατών τους.
Τα τελευταία χρόνια, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) και ορισμένες διοικητικές περιφέρειες στην Ελλάδα, προώθησαν τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου αγκυροβολίας και συναφών υπηρεσιών yachting, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκαφών αναψυχής. Σήμερα, οι θέσεις ελλιμενισμού που παρέχουν στα σκάφη οι δημόσιες και ιδιωτικές μαρίνες αυξάνονται συνεχώς, ενώ κατασκευάζονται όλο και περισσότερες προβλήτες και κυματοθραύστες, ώστε οι μαρίνες να αποτελούν όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς και οργανωμένους χώρους φιλοξενίας για τα τουριστικά σκάφη.

No comments: