Saturday, December 4, 2010

Η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην ανάπτυξη

ΣΚΑΙ

Επιτάχυνση των κυβερνητικών ρυθμών, παρότι ο μήνας είναι εορταστικός, ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από τους υπουργούς του, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Επεσήμανε ότι αν το έλλειμμα ήταν 6%, που έλεγε η ΝΔ, τώρα η χώρα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ήδη μείωσε το έλλειμμα κατά 6%.

Πρόσθεσε ότι τώρα η κυβέρνηση θα ρίξει το βάρος στην αναπτυξιακή προσπάθειας, επισημαίνοντας ότι τήρησε τις δεσμεύσεις της και έδειξε ότι είναι αξιόπιστη και ότι υπάρχει προοπτική για τη χώρα.

Ωστόσο σημείωσε, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, αναφέροντας ότι μέχρι το τέλος του έτους υπάρχουν σημαντικά νομοσχέδια και υπουργικά συμβούλια καθώς και ο προϋπολογισμός για να πείσουμε την κοινωνία ότι την οδηγούμε με ασφάλεια στην έξοδο από την κριση.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους να καταλήξουν σε συμφωνία για τις εργασιακά. Το Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε οξυμένο κλίμα το
Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ καθώς ο πρόεδρος της δέχεται πυρά εκ των έσω για τη στάση του.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε το
πολυνομοσχέδιο για την υγεία και εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για για την υπό προϋποθέσεις εγκατάσταση και λειτουργία καμερών σε δημόσιους χώρους για τους σκοπούς της διαφύλαξης της εθνικής άμυνας, της κρατικής ασφάλειας, την αποτροπή και καταστολή σοβαρών αξιόποινων πράξεων και τη διαχείριση της κυκλοφορίας. Ως αρμόδια εποπτική αρχή, ορίζεται η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

No comments: